Basket Talk

Η FIBA δεν έδωσε το «πράσινο φως» στη Ρωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

Η FIBA δεν έδωσε το «πράσινο φως» στη Ρωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!
Το... εμπάργκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας συνεχίζεται, παρά τις συστάσεις του ΔΟΕ, με τη FIBA να αποφασίζει να αποκλείσει τους Ρώσους από τα Pre Qualifying Tournaments του Παρισίου. Τη θέση της αναμένεται να πάρει η Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA δεν... εισάκουσε τις συστάσεις της ΔΟΕ για συμμετοχή αθλητών με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο και αποφάσισε να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών της Ρωσίας στα Pre Qualifying Tournaments των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου, λόγω της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται να συμπληρώσει τιο «παζλ» των 40 ομάδων που θα συμμετάσχουν στα Προολυμπιακά τουρνουά ούσα η επόμενη καλύτερη ευρωπαϊκή εθνική ομάδα στα FIBA rankings.

Στο διά ταύτα, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες προβλέπεται αρχικώς η διεξαγωγή των Pre Qualifying Tournaments, στα οποία θα λάβουν μέρος συνολικά 40 ομάδες και δίνουν εισιτήριο για τα προολυμπιακά τουρνουά που θα ακολουθήσουν.

Αφρική

Καμερούν
Κονγκό
Γουινέα
Μάλι
Νιγηρία
Σενεγάλη
Τυνησία
Ουγκάντα

Αμερική

Αργεντική
Μπαχάμες
Χιλή
Κολομβία
Κούβα
Παναμάς
Ουρουγουάη
Παρθένοι Νήσοι

Ασία

Μπαχρέιν
Κινεζική Ταϊπέι
Ινδία
Ινδονησία
Καζακστάν
Κορέα
Σαουδική Αραβία
Συρία

Ευρώπη

Βέλγιο
Βοσνία
Κροατία
Τσεχία
Εσθονία
Ουγγαρία
Ισλανδία
Ισραήλ
Ολλανδία
Βόρεια Μακεδονία
Πολωνία
Πορτογαλία
Σουηδία
Τουρκία
Ουκρανία
Βουλγαρία

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0