Basket Talk

ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ 94-78: Ψυχωμένη «Βασίλισσα» πάει για ολική ανατροπή στο Game 3!

ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ 94-78: Ψυχωμένη «Βασίλισσα» πάει για ολική ανατροπή στο Game 3!

Η ΑΕΚ επικράτησε με 94-78 της Χάποελ Ιερουσαλήμ, στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων και θα διεκδικήσει την είσοδο στο Final-4 του BCL στο Ισραήλ!

Σχετικά Άρθρα

Σε (ακόμη) έναν αγώνα που οι… ανεγκέφαλοι πρωταγωνίστησαν, η ΑΕΚ πήρε τον «do or die» αγώνα και έστειλε τη σειρά πίσω στο Ισραήλ.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έδειξε δυο πρόσωπα, άργησε να παίξει «σκληρές» άμυνες, όμως όταν το έκανε, πήρε διαφορά και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με +10.

Συγκλονιστικός ο Μπράντον Λεμάρ, σκόραρε 24 πόντους και ήταν καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση, οδηγώντας τη «Βασίλισσα» σε μια μεγάλη νίκη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Χάποελ μπήκε δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό της, όμως η «Ένωση» σε αντίθεση με το ματς στο Ισραήλ έβγαλε ενέργεια και μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια. Μάλιστα, παρόλο που άργησε να προηγηθεί (μόλις στο 7’) με τρίποντο του Μάντσεν (14-13), κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου.

Η ΑΕΚ στη δεύτερη περίοδο έπαιξε καταπληκτικές άμυνες, κράτησε τη Χάποελ στο «μηδέν» για περίπου 4 λεπτά και με τους Φλιώνη, Λεμάρ και το «γκολ-φάουλ» του Κόνιαρη ξέφυγε στους 9 στο 16’ (37-28). Η Χάποελ αντέδρασε, όμως η ομάδα του Ηλία Καντζούρη διατήρησε το προβάδισμα και μετέβη στα αποδυτήρια με «μαξιλαράκι ασφαλείας» το +10 (47-37).

Συγκλονιστικός Λεμάρ, «έκοβε και έραβε» σε άμυνα και επίθεση, μαζί με Οριόλα και Μάιλς ήταν αυτοί έδωσαν… φτερά στην «Ένωση» στο δεύτερο ημίχρονο και ενέργεια στους συμπαίκτες τους για να οδηγήσουν τη σειρά σε Game 3.

Η ΑΕΚ μπήκε στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο με +12 και ο Κόνιαρης ανέβασε κι άλλο το δείκτη της διαφοράς με τρίποντο στο +15 (73-58, στο 31’). Η Χάποελ πλησίασε και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο (76-68, 5.5 λεπτά πριν το τέλος). Με τρίποντο του Φλιώνη από τα 8.5 μέτρα και κλέψιμο και κάρφωμα του Λεμάρ, η ΑΕΚ «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη, μόλις 3 λεπτά πριν το φινάλε και θα τα δώσει όλα στο Ισραήλ, στο Game 3 για την πρόκριση στο Final-4 του BCL.

Χρήστος Παπαδόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0