Basket Talk

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 84-88: Πικρός (και) ο επίλογος στο ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 84-88: Πικρός (και) ο επίλογος στο ΟΑΚΑ!
Η εντός έδρας αυλάια  της σεζόν για τον Παναθηναϊκό, έπεσε όσο δύσκολα κύλησε και όλη η σεζόν. Οι «πράσινοι» κρατούσαν την τύχη του ματς στα χέρια τους, επιστρέφωντας και από το -14, όμως στο φινάλε αδράνησαν και γνώρισαν την ήττα από την Άλμπα (84-88).

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του εντός έδρας ματς στη φετινή EuroLeague. Ηττήθηκε από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ με 88-84 για την 33η αγωνιστική και πλέον πηγαίνει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει την Παρτιζάν στην τελευταία στροφή της διοργάνωσης. 

ΤΟ ΜΑΤΣ


Ιδιαίτερα παθητικός στην άμυνα αλλά και προβλέψιμος-στατικός στην επίθεση ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο φωτεινό πίνακα πριν καλά καλά παιχθούν 4 λεπτά στο ματς. Το σκριν ψηλά στην ρακέτα και το drive του Λο δεν μπορούσε να διακοπεί και σε συνδυασμό με τον… καυτό Σμιθ από απόσταση (ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα), η Άλμπα έφτασε από νωρίς σε διψήφια διαφορά (2-12, 4’). Οι γηπεδούχοι παρόλα αυτά δεν πανικοβλήθηκαν και με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Ντέρικ Ουίλιαμς, μείωσαν στους τρεις (11-14), 4:41 για το φινάλε της εναρκτήριας περιόδου.

5856277.jpg

Η ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλες δεν δυσκολευόταν να βρει το δρόμο προς το «πράσινο» καλάθι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και εξακολουθούσε να έχει τα ηνία (11-18 και 13-21 με το γκλο-φαουλ του δραστήριου Λο). Με 1/8 τρίποντα στο δεκάλεπτο και μόλις δύο ασίστ, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ζητήσει περισσότερα από το παιχνίδι και ο Σίκμα από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» έφερε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια τιμή (17-27) με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η οποία έφτασε και το +14 (20-34).

Το πρόβλημα στην άμυνα και τις αλλαγές στα σκριν ήταν ξεκάθαρο για την αρμάδα του Σερέλη, με τους Βερολινέζους να σκοράρουν με όποιο τρόπο ήθελαν. Δυο χτυπήματα –χωρίς πρόθεση- από τον «γίγαντα» Κουμάντζε στο πρόσωπο του Γκουντάιτις ήταν αυτά που… ξύπνησαν κάπως τους «πράσινους» αλλά και το λιγοστό κόσμο στο ΟΑΚΑ. Ο Γκριγκόνις ήταν επιθετικός, επιζητώντας την επαφή και πριν καλά καλά συμπληρώσει 7 λεπτά στο παρκέ συνολικά, έφτασε τους 11 προσωπικούς πόντους και μείωσε στους 5 μετά από ώρα (34-39).

5856322.jpg

Η κατά τα 3/5 ελληνική πεντάδα του Σερέλη (Μποχωρίδης, Π. Καλαϊτζάκης, Μαντζούκας) μαζί με τους δύο Λιθουανούς, μπορεί να ήταν λιγότερο ταλαντούχα, ωστόσο έβγαλε στο παρκέ πάθος και ένταση και κρατούσε το «τριφύλλι» ζωντανό στη διεκδίκηση του ματς (36-41, 16’). O Παναθηναϊκός έδειχνε βελτιωμένος, όμως οι 49 πόντοι μέχρι την ανάπαυλα από την προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Άλμπα, ήταν πάρα πολλοί.

Δύο γρήγορα καλάθια από Ζούσμαν και Βέτζελ ανέβασαν ξανά τη διαφορά πάνω από τους 10 (42-53, 21') όμως όχι για πολύ. Ο Μπέικον των δύο πόντων στο πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκε και με έξι συνεχόμενους, δικούς του πόντους (και ένα φάουλ που δεν σφυρίχτηκε), έβαλε... φωτιά στο ματς. Ο Αμερικανός έβαλε τον, όποιο, κόσμο στην «εξίσωση», ο Παναθηναϊκός είχε ανακτήσει τη χαμένη του ψυχολογία και με τη φόρα που είχε πέρασε και μπροστά, για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0, με το τρίποντο του Λι (57-56, 26'). 

5856327.jpg

Ο Μπέικον συνέχιζε το... βιολί του , ο Σμιθ απαντούσε και η τελευταία περίοδος αναμενόταν να είναι ντέρμπι (68-66). Όπερ και εγένετο δηλαδή. Οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά με 7 πόντους του αρχηγού τους (78-75) και πήραν τη μέγιστη διαφορά τους με το δίποντο του Γκριγκόνις για το 80-75, 4:30 για το τέλος). Οι Γερμανοί όμως αντέδρασαν και εκμεταλλεύτηκαν κάποιες βεβιασμένες προσπάθειες κυρίως του Μπέικον για να ισοφαρίσουν σε 84 όλα, 55'' πριν τη λήξη.

Ο σταρ του Παναθηναϊκού πήρε την προσπάθεια όπως ήταν αναμενόμενο, όμως αστόχησε και έδωσε τη δυνατότητα στην Άλμπα να πάρει εκείνη τις «τύχες» του ματς στα χέρια της. Ο Μάοντο Λο κέρδισε το φάουλ και ήταν ψύχραιμος από τις βολές για βάλει μπροστά τους Βερολινέζους (84-86, 17'' για το τέλος), ενώ με άλλες δύο ο Γουέτζελ έγραψε το τελικό 84-88.



Τα Δεκάλεπτα: 17-25, 42-49, 68-66, 84-88

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ: 

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0