Basket Talk

Από τον Όντομ στον Ουέστμπρουκ: Οι… διπλοί πράκτορες του L.A.!

Από τον Όντομ στον Ουέστμπρουκ: Οι… διπλοί πράκτορες του L.A.!

Οι Λέικερς και οι Κλίπερς είχαν ανέκαθεν μια από τις πιο ξεχωριστές αντιπαλότητες στο NBA, αφού συνυπάρχουν όχι μόνο στην ίδια πόλη, Λος Άντζελες, αλλά και στην ίδια έδρα στην Crypto Arena (που παλιά ονομαζόταν Staples Center). Έχουν δει, δε, πολλούς παίκτες να παίζουν και στις δύο ομάδες, τόσοι που θα μπορούσαν να φτιάξουν εύκολα μια... Λος Άντζελες team!

Ξεχωρίσαμε λοιπόν τις πιο ξεχωριστές από αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο ομάδων ειδικά τις δύο προηγούμενες δεκαετίες.

Ράσελ Ουέστμπρουκ

Μετά την εξαγορά του συμβολαίου του από τους Τζαζ, ο Ουέστμπρουκ βρέθηκε από τη μία ομάδα του Λος Άντζελες… στην άλλη. Στη θητεία του στους Λέικερς (2021-2023) έλαβε έντονη κριτική για την αποδοτικότητά του, όμως κατάφερε να βρει τον ρόλο του προερχόμενος από τον πάγκο της ομάδας. Στους Κλίπερς μάλιστα συνάντησε τον πρώην συμπαίκτη του στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ Πολ Τζορτζ ενώ στο ντεμπούτο του στις 24/02 σημείωσε double double 17 πόντων και 14 ασίστ απέναντι στο Σακραμέντο σε ένα ματς όπου γράφθηκε ιστορία!

Ματ Μπαρνς

Ο Ματ Μπαρνς ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 στους Κλίπερς χωρίς να καταφέρει πολλά πράγματα σε αντίθεση με τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα 8 χρόνια αργότερα όπου έμεινε για 3 σεζόν και ήτα πολύ πιο επιτυχημένη. Ο φόργουορντ είχε τότε μέσο όρο 9.9 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Στο ενδιάμεσο διάστημα βρέθηκε για δύο σεζόν (2010-2012) στους Λέικερς με Μ.Ο. 6.7 πόντους και 4.3 ριμπάουντ.

Λου Ουίλιαμς

Ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες που έχουν περάσει από το NBA βρέθηκε και στις δύο ομάδες της “πόλης των αγγέλων”. Το 2015 υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με τους Λέικερς όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Μετά από δύο σεζόν δόθηκε ανταλλαγή στους Ρόκετς και στην συνέχεια στους Κλίπερς (2017-2021). Εκείνο ήταν ίσως το καλύτερο σημείο της καριέρας του μέχρι και σήμερα με 22,6 πόντους ανά παιχνίδι και δύο συνεχόμενα βραβεία καλύτερου 6ου παίκτη.

Λαμάρ Όντομ

Το νούμερο 4 του νταφτ του 1999 επιλέχθηκε από τους Κλίπερς με ντεμπούτο από… άλλο πλανήτη (30ποντο double double). Ο Όντομ έπαιξε 4 πετυχημένες σεζόν με τους Κλίπερς και μετά 7 με τους Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ (μ’ ένα διάλειμμα ενός χρόνου στους Χιτ στο ενδιάμεσο), βοηθώντας τους στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων του 2009 και 2010. Ο φόργουορντ γύρισε ξανά στους Κλίπερς τη σεζόν 2012-2013 για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα απ’ όπου ξεκίνησε.

Κρις Κέιμαν

Ο Κέιμαν ξεκίνησε την πορεία του στην πέρα όχθη του Ατλαντικού από τους Λος Άντζελες Κλίπερς το 2003 συμμετέχοντας σε όλα τα παιχνίδια της ρούκι του χρονιάς (82). Απόλυτα επιτυχημένο πέρασμα 8 ολόκληρων χρόνων που τον οδήγησαν στο τέλος στην ανάδειξη του ως All Star για πρώτη φορά. Μετά από στάσεις στους Πέλικανς και στους Μάβερικς βρέθηκε το 2013 στους «λιμνανθρώπους» για μία χρονιά με μέσο όρο 10,4 πόντους και 5,9 ριμπάουντ ανά αγώνα.



Νικ Γιανγκ

Το Μάρτιο του 2012 ο Γιανγκ συμφώνησε με τους Κλίπερς βοηθώντας τους να μπουν στη μάχη των play offs για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια. Μετά από το σύντομο πέρασμά του από τη Φιλαδέλφεια, υπέγραψε με τους Λέικερς τον Ιούλιο του 2013 όπου κι έμεινε για 4 χρόνια.



Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0