Basket Talk

Ευρωλίγκα: Επιστροφή στην δράση με «πράσινο» ενδιαφέρον… και πολλές απουσίες

Ευρωλίγκα: Επιστροφή στην δράση με «πράσινο» ενδιαφέρον… και πολλές απουσίες

Επιστροφή στην δράση, μετά και το «διάλλειμα» των κυπέλλων στην Ευρώπη, έχουμε αυτήν την εβδομάδα στην Ευρωλίγκα.

Η Ευρωλίγκα επιστρέφει στην δράση και πάλι, με τις δυο Ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να έχουν εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Μιλάνο και Βαλένθια αντίστοιχα για την 25η  αγωνιστική της διοργάνωσής  

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό υπήρξαν εξελίξεις από την αρχή της εβδομάδας. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς, μετά και την αποτυχία να οδηγήσει την ομάδα σε ένα τίτλο, αποχώρησε από την άκρη του πάγκου με τον Χρήστο Σερέλη να επιστρέφει στο «τριφύλλι», αυτή την φορά ως πρώτος προπονητής, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Το ντεμπούτο του, πρώην προπονητή του Λαυρίου, δεν θα γίνει με τους καλυτέρους οιωνούς. Οι πονοκέφαλοι για τον Έλληνα τεχνικό είναι ουκ ολίγοι. Οι «πράσινοι» θα ταξιδέψουν στο Μιλάνο με αρκετές απουσίες. Από την προπόνηση της ομάδας έμειναν ο Αρτούρας Γκουντάιτις και ο Λευτέρης Μποχωρίδης.  Ο πρώτος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αχίλλειο, ενώ ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αποκόμισε ένα διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό. Κανένας από τους δύο δε θα ακολουθήσει την αποστολή στο Μιλάνο. Επίσης, στο σημερινό απουσιολόγιο προστέθηκαν οι Δημήτρης Αγραβάνης και Γιώργος Καλαιτζάκης. Ο μεν Αγραβάνης έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς, ο δε Καλαιτζάκης έχει ενοχλήσεις την μέση. Επίσης, στην Αθήνα θα παραμείνουν και οι Λευτέρης Μαντζούκας και Παναγιώτης Καλαιτζάκης, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις των «παράθυρων» για τους αγώνες με Σερβία και Λετονία.

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα όσον αφορά την ομάδα της Αρμάνι Μιλάνο. Δεν έφτανε ο αποκλεισμός-σοκ από την Μπρέσια στο κύπελλο, ο  Ντέβον Χολ τραυματίστηκε στο γόνατο. Η απώλεια αυτή ήρθε να προστεθεί μαζί με τις χρόνιες απουσίες των Σιλντς και Πάνγκος με την  κακοδαιμονία που δέρνει την ομάδα του Μιλάνου να μεγαλώνει. Ο πρώτος σε ασίστ για την ιταλική ομάδα θα παραμείνει στα «πιτς» για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, λόγω προβλήματος που αποκόμισε στην στο δεξί γόνατο. Ο Αμερικανός θα χάσει σίγουρα τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Mediolanum Forum.

Απρόοπτο προέκυψε και στην Μπάγερν Μονάχου. Οι «Βαυαροί» κατέκτησαν το κύπελλο, ωστόσο οι πανηγυρισμοί επισκιάστηκαν από τον τραυματισμό του Ογκουστίν Ρούμπιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ της Μπάγερν και πρώην του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα και ο τραυματισμός του δείχνει πιο σοβαρός, από ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του και είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ( 9/3 21:00). Στα θετικά νέα προστίθενται η επιστροφή του Λούτσιτς, ο οποίος ήταν και ο «mvp» του τελικού με την ‘Ολντεμπουργκ (18π. 5/6 τρίποντα).

Ούτε στην Ρεάλ Μαδρίτης κύλησε καλά η εβδομάδα. Μετά και το αποκλεισμό στον ημιτελικό από την Ουνικάχα Μάλαγα, ήρθε και ο τραυματισμός του Σερχιου Γιούλ για να «δέσει το γλυκό». Ο αρχηγός της «βασίλισσάς» πρόλαβε να παίξει μόλις 4,39¨στην νίκη επι της Βαλένθια στον προημιτελικό του Κυπέλλου. Μετά και την επιστροφή της ομαδας στην βάση της, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ισπανός γκαρντ έδειξαν πως έχει πρόβλημα στον έσω πλάγιο του αριστερού γόνατος. Το διάστημα που υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός είναι περίπου έξι με οκτώ εβδομάδες με τις επιλογές του Τσους Ματέο στην θέση των γκαρντ να περιορίζονται και άλλο για φέτος.

Γιώργος Ρουμελιώτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0