Basket Talk

Άρης – ΠΑΟΚ 77-70: «Αυτοκράτορας» στη Θεσσαλονίκη με τρομερό Νότε! (video)

Άρης – ΠΑΟΚ 77-70: «Αυτοκράτορας» στη Θεσσαλονίκη με τρομερό Νότε! (video)

Ένα αληθινό ντέρμπι πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο «Αλεξάνδρειο» ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ, με τον «δικέφαλο του βορρά» όμως να μην μπορεί να περάσει μπροστά σε κανένα σημείο του αγώνα και να δέχεται τελικά την ήττα με 77-70.

Στο «Αλεξάνδρειο» δεν έπεφτε… καρφίτσα και το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ για την 13η αγωνιστική της Basket League ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο «δικέφαλος του βορρά», ωστόσο, δεν κατάφερε να αποκτήσει το προβάδισμα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, με τους «κιτρινόμαυρους» να αναδεικνύονται οι μεγάλοι νικητές με 77-70, με τον Νότε να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση με 26 πόντους, 3 ασίστ και 4 ριμπάουντ.  Έπιασαν έτσι τον σημερινό τους αντίπαλο, ανεβαίνοντας στο 7-6.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και εκμεταλλευόμενοι τη νευρικότητα και την αστοχία του ΠΑΟΚ, «έτρεξαν» ένα σερί 7-0 στα πρώτα δύο λεπτά. Oι φιλοξενούμενοι βρήκαν καλύτερο ρυθμό στη συνέχεια, αλλά με εκ νέου 7-0 από το 10’ έως το 12’, ο Άρης ήταν αυτός που ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, φεύγοντας στο +11 (27-16).  


Ο «δικέφαλος του βορρά» είχε, όμως, απάντηση και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου μπόρεσε να μειώσει το σκορ στον έναν πόντο (39-38), βελτιώνοντας σημαντικά την αμυντική του λειτουργία.


Οι «κιτρινόμαυροι» παρά το γεγονός ότι παρέμεναν σταθερά μπροστά, δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν «μαξιλαράκι» ασφαλείας, ωστόσο με buzzer-beater τρίποντο του Νότε στο τέλος της τρίτης περιόδου, μπήκαν στο τελευταίο μέρος με… αέρα έξι πόντων (59-53).


Ο ΠΑΟΚ μείωσε και πάλι στο καλάθι με μεγάλο τρίποντο του Χαντς (64-62) 6’43’’ πριν το φινάλε, ωστόσο στο κρισιμότερο σημείο του παιχνιδιού ο Άρης ξέφυγε με έξι, 1’14’’ πριν το τέλος (74-68) και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη με το τελικό 77-70.


Τα δεκάλεπτα:
20-16, 39-38, 59-53, 77-70

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0