Basket Talk

Παναθηναϊκός - Άρης 96-79: Με φόρα από την Ευρώπη και εντυπωσιακό Ουόλτερς! (video)

Παναθηναϊκός - Άρης 96-79: Με φόρα από την Ευρώπη και εντυπωσιακό Ουόλτερς! (video)
Στην καλύτερη εμφάνιση του Νέιτ Ουόλτερς με τα «πράσινα» (15π., 8ασ., 7ριμπ.), ο Παναθηναϊκός επικράτησε πολύ εύκολα του Άρη (96-79) στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Basket League και έκλεισε ιδανική μία φορτωμένη και δύσκολη εβδομάδα. Πλέον στρέφει την προσοχή του στην Ευρώπη και τη Μπολόνια που ακολουθεί.
Μία δύσκολη και οριακή νίκη στο φινάλε μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη ψυχολογική «ένεση» για τη συνέχεια και ως τέτοια φαίνεται πως ήταν εκείνη της Παρασκευής το βράδυ στο ΟΑΚΑ, κόντρα στη Μακάμπι. Η διαφορά δυναμικότητας αλλά και οι απουσίες του Άρη, έθεταν εξ' αρχής τον Παναθηναϊκό φαβορί για τη 12η Αγωνιστική της Basket League, και κάτι τέτοιο επιβεβαίωσαν από το πρώτο λεπτό οι «πράσινοι», οι οποίοι έπαξαν ιδιαίτερα... πεινασμένοι κόντρα στους «κιτρίνους». Το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του «τριφυλλιού» έκανε ο Νέιτ Ουόλτερς, ο οποίος έιχε γεμάτη στατιστική και «άγγιξε» το triple-double  (15π., 8ασ., 7ριμπ.). Πολύ καλός και ο Γκουντάιτις.

Ουσιαστικά το αποτέλσμα του αγώνα κρίθηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να τρέχει με το... καλημέρα ένα 19-0 και να καθαρίζει την υπόθεση νίκη από την πρώτη περίοδο. Χρειάστηκε να περάσουν επτά ολόκληρα λεπτά για να βρει σκορ ο Άρης σε ένα διάστημα που οι γηπεδούχοι έδειξαν την ανωτερότητά τους. Οι «πράσινοι» τα έβαζαν σχεδόν όλα (8/11 σουτ), οι Θεσσαλονικείς τα... έσπασαν και το +17 του πρώτου δεκαλέπτου δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης τους Θεσσαλονικούς, οι οποίοι έπαιζαν και χωρίς τον Νότε.

Στο πρώτο διάστημα της δεύτερης περιόδου μείωσαν οι φιλοξενούμενοι (24-14) με ένα 7-0 όμως κάποια ξεσπα΄σματα των Μπέικον και Ουόλτερς επανέφεραν την τάξη (39-22) και όλα πήραν το δρόμο τους, με το δείκτη του σκορ να αγγίζει και τους 30 πόντους (61-32).

Το ματς από εκεί και πέρα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να δίνει χρόνο στους Έλληνες και νεότερους αθλητές του (Σαμοντούροφ, Χουγκάζ) και να ξεκουράζει αρκετούς απ' όσους έχουν τραβήξει... κουπί.

Τα Δεκάλεπτα: 24-7, 45-24, 74-49, 96-79

Το στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:
Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0