Basket Talk

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 111-71: Τρίποντη... καταιγίδα με ραψωδό τον Κάνααν!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 111-71: Τρίποντη... καταιγίδα με ραψωδό τον Κάνααν!
Η ελλιπής ΑΕΚ αντιστάθηκε σθεναρά για μια περίοδο στον Ολυμπιακό και εν τέλει το... πλήρωσε ακριβά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν με φόρα από την Ευρωλίγκα, τα έβαζαν από παντού και τελείωσαν εντυπωσιακά τον πρώτο γύρο της Basket League. Σε εκπληκτική βραδιά ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος τελείωσε με 8/11 τρίποντα!
Και πως να τον σταματήσεις; Ο φετινός Ολυμπιακός, επιθετικά, έχει τερματίσει όλα τα κοντέρ, σκοράροντας κατά ριπάς. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν χάρμα ιδέσθαι κόντρα στην ΑΕΚ και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη «Βασίλισσα» μετά την πρώτη περίοδο. Μοναδικό σόου από τον Αϊζάια Κάνααν ο οποίος τελείωσε το ματς με 8/11 τρίποντα!

Από τα πρώτα λεπτά, το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό με τους Πειραιώτες να λειτουργούν ως συνήθως εξαιρετικά στην επίθεση και την ΑΕΚ να αντιστέκεται (31-27). Οι «κιτρινόμαυροι» έβρισκαν λύσεις χάρις το μακρινό τους σουτ (5/7 τρίποντα), όμως το ερώτημα ήταν πόσο θα άντεχαν σε αυτό το τέμπο. Και αποδείχθηκε πως δεν ήταν για πολύ.

Ο Ολυμπιακός μέσα σε 4' μέτετρεψε τους τέσσερεις πόντους διαφοράς σε 12 (49-37) και έβαλε το... νερό στο αυλάκι για μία ακόμα άνετη επικράτηση.

Η ανάπαυλα και η διακοπή δεν λειτούργησε ως εμπόδιο για τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν έκοψαν ρυθμούς παρότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο σε όλους τους παίκτες του και έπεται «διαβολοβδομάδα». Οι Πειραιώτες είχαν όρεξη, κίνητρο, έπαιζαν στα... κόκκινα, όντας «πεινασμένοι» και μεγάλωναν συνεχώς τη διαφορά η οποία έφτασε μέχρι και το +41.

Ο απίστευτος Κάνααν έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σα... βαρέλι και τελικά η «μπίλια» έκατσε στο 40 (111-71) για μία ακόμα παράσταση για ένα ρόλο.

Τα δεκάλεπτα: 31-27, 60-38, 88-51, 111-71

Το στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0