Basket Talk

Προμηθέας Πάτρας – Άρης 64-61: Νικήτρια με… clutch Κουλμπόκα η ομάδα του Χριστόπουλου! (video)

Προμηθέας Πάτρας – Άρης 64-61: Νικήτρια με… clutch Κουλμπόκα η ομάδα του Χριστόπουλου! (video)

Ένα πολύ «κλειστό» ματς έλαβε χώρα στην Πάτρα, με τον Προμηθέα τελικά να αναδεικνύεται νικητής απέναντι στον Άρη με 64-61, χάρη στο buzzer-beater τρίποντο του Κουλμπόκα! Δεν ξέφυγε ποτέ ιδιαίτερα η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, με τους Πατρινούς να το ελέγχουν σε γενικές γραμμές και να φτάνουν στην πέμπτη νίκη τους.

Ένα ματς που βασίστηκε κατά κύριο λόγο στον αμυντικό τομέα πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με τον Προμηθέα να επικρατεί του Άρη με 64-61, με τον Κουλμπόκα να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του πετυχαίνοντας buzzer-beater τρίποντο, όταν το ματς βρισκόταν στην ισοπαλία (61-61). Ήλεγχαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια την αναμέτρηση οι Πατρινοί, χωρίς να ξεφύγουν ωστόσο στο σκορ και κάπως έτσι, παρά το γεγονός ότι το ματς στο τέλος είχε γίνει θρίλερ, έφτασαν στην πέμπτη τους νίκη σε 11 αγωνιστικές στη φετινή Basket League. Το ντεμπούτο του με τους γηπεδούχους πραγματοποίησε ο Τόμασον.

Αρκετά ανταγωνιστικό ήταν στην έναρξή του το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Καμία δεν κατάφερε να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα, με τον Προμηθέα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ στο 10’ (19-16) και να το διατηρεί επιτυχημένα υπέρ του έως το ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια σε απόσταση πέντε πόντων (36-31).


Παρόμοια εικόνα είχε η συνέχεια, με το παιχνίδι να είναι αρκετά «κλειστό». Ο Άρης απέκτησε το προβάδισμα μετά από ώρα λίγο πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου (44-45 στο 28’), αλλά οι Πατρινοί κατάφεραν να μπουν στο τελευταίο μέρος, όντες μπροστά στο σκορ με 49-47.


Όπως και σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, έτσι και στην τέταρτη περίοδο, ο Προμηθέας κρατούσε σταθερά το προβάδισμά του, αλλά οι Θεσσαλονικείς με 8’’ να απομένουν κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 61-61. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είχαμε παράταση, ο Κουλμπόκα είχε διαφορετική άποψη και με buzzer-beater τρίποντο, χάρισε τη νίκη στους Πατρινούς με 64-61.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-31, 49-47, 64-61

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0