Basket Talk

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 71-83: Θρίαμβος στα Λιόσια διά χειρός Ράιλι! (video)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 71-83: Θρίαμβος στα Λιόσια διά χειρός Ράιλι! (video)

Στο τελευταίο ματς του 2022 για τους δύο «δικεφάλους», νικητής ήταν… αυτός του Βορρά, καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο «διπλό» στα Λιόσια.

Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από ανατροπή στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και πρόκριση στο play in τουρνουά του Basketball Champions League.

Σήμερα (27/12) στο ντέρμπι των δικεφάλων στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιοσίων, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, έχοντας σε τρομερή μέρα τους Ράιλι και Χαντς, ενώ από την Ένωση ξεχώρισε μόνο ο Φρέιζερ.

Η «Ένωση» με δύο τρίποντα του Φρέιζερ και ένα δίποντο του Κένι Γουίλιαμς απέκτησε γρήγορα διαφορά 8 πόντων (8-0), όμως ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να αντιδράσει, ισοφαρίζοντας στο 7:25 (16-16) με καλάθι του Σλαφτσάκη. Ο «δικέφαλος του Βορρά» μετά το τάιμ άουτ του Λυκογιάννη αύξησε την ένταση της πίεσης και έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ.

Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, και μάλιστα προηγήθηκαν μέχρι και με 4 (23-27) χάρη σε 4 συνεχόμενους πόντους του Χαντς. Οι φιλοξενούμενοι… πυροβολούσαν από τα 6.75 και χάρη στα τρίποντα των Ράιλι, Πόλεϊ και Φράνκε διαμόρφωσαν το 29-38. Οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση, με τον Φρέιζερ ο οποίος με 7 δικούς του πόντους έφερε την ΑΕΚ μια… ανάσα από τον ΠΑΟΚ και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 3 πόντους διαφορά (36-39).

Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησε η «Βασίλισσα» στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας ένα γρήγορο σερί 7-0 και μπαίνοντας σε θέση οδηγού (45-43). Η απόδοση των ομάδων έπεσε και η διαφορά έμεινε κοντά, όμως οι Θεσσαλονικείς βρήκαν το ρυθμό τους, με την τελευταία περίοδο να βρίσκει τους «δικεφάλους» σε απόσταση 4 πόντων (52-56).

Ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 2-9 «ξέφυγε» με +9, όμως ο Φρέιζερ ήταν απελπιστικά μόνος του, καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε απάντηση σε κάθε προσπάθεια του. Ο «άσος» της ομάδας του Ηλία Καντζούρη… μοίρασε εξαιρετικά τη μπάλα, σε Γουίλιαμς και ΜακΓκριφ και μείωσε στους 6 (67-73) 2’12’’ πριν το φινάλε. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο… MVP Ράιλι καθώς ευστόχησε σε τρίποντο 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και έδωσε πρόωρο… τέλος φεύγοντας από την Αθήνα με ένα μεγάλο «διπλό».

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 15-19, 16-17, 19-27



Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0