Basket Talk

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 74-68: Τρόμαξε να... κερδίσει!

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 74-68: Τρόμαξε να... κερδίσει!
Με... άδεια χέρια γυρίζει ο Παναθηναϊκός από την Ισπανία αφού δεν κατόρθωσε να υπερβάλει εαυτόν (και απουσιών) στη Βαρκελώνη και να πάρει το ρόζ φύλλο αγώνα (74-68). Το κάκιστο ξεκίνημά τους «πλήρωσαν» οι πράσινοι που έφτασαν μέχρι την... πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό και έτσι έπεσαν στο 6-8.
Αφιλόξενη για μία ακόμα φορά ήταν η Ισπανία για τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να επεκτείνουν το αρνητικό σερί τους στην Ιβηρική Χερσόνησο. Το «τριφύλλι» από τη σεζόν 2012-13 και μετά τη Ζοτς εποχή, μετρά 38 ήττες σε 45 αναμετρήσεις σε ισπανικό έδαφος και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την υπερπροσπάθεια 45' της Τρίτης (13/12) και τις απουσίες, έκανε ούτως ή άλλως δύσκολη την αποστολή του. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το ξεκίνημά του.
5759356.jpg

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς μπήκαν υποτονικά στο παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα» και πριν καλά καλά το καταλάβουν, βρέθηκαν να κυνηγούν διψήφια διαφορά (14-4, 4'). Οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι έξω από τη γραμμή των 6,75, γεγονός που τους καθιστούσε απειλητικούς από παντού. Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός βελτιωνόταν κάπως στην άμυνα, όμως τα τρίποντα των Κάλινιτς και Λαπροβίτολα έκαναν το 28-12.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
είχε δέσει... κόμπο τους «σεσημασμένους» σκόρερ του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» δυσκολέυονταν να βρουν σκορ και ως εκ τούτου να πλησιάσουν. Ματέους Πονίτκα προεξέχοντος, το «τριφύλλι» κρατιόταν με... νύχια και με δόντια παίζοντας καλή άμυνα στο πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (δέχτηκε 3 πόντους σε 4'). Οι μόλις δέκα παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν τον άφηναν να ανακατέψει πολύ την... τράπουλα και να δώσει ανάσες, λύσεις δεν υπήρχαν, συνεπώς το 43-30 της ανάπαυλας ήρθε φυσιολογικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έδειξε καλύτερο πρόσωπο και εγωισμό. Ωστόσο όπως έχει κάνει αρκετές φορές φέτος, «έχυνε μόνος του την καρδάρα με το γάλα». Ό,τι με ιδρώτα και κόπο πετύχαινε στην επίθεση (κυρίως χάρη στους ψηλούς του), το κατέστρεφε στην άμυνα.

Πιο συγκεκριμένα, και ενώ άρχισε να... ρολάρει με τον Γκουντάιτις να κάνει θραύση πετυχαίνοντας έξι συνεχόμενους πόντους (μετέτρεψε το 47-33 σε 47-39), τους «έφαγε» πίσω, αδικώντας τους εαυτούς τους. Ο Παπαγιάννης πάλευε να κρατήσει τους φιλοξενούμενους μέσα στο ματς, με την αφύπνιση του Μπέικον (μετρούσε 1/9 σουτ μέχρι τότε) στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου να αποτελεί χαρμόσυνο νέο (57-48, 28') ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει να πουλήσει ακριβά το... τομάρι του και αυτό φάνηκε από τη διάθεσή του να παίξει ακόμα πιο σκληρή άμυνα και με φρέσκα πόδια, όπως αυτά του Μαντζούκα. Μπορεί ο Ράντονιτς να μην έβλεπε «σεληνιασμένο» τον Ουίλιαμς, είχε όμως σε εξαιρετική μέρα τους ψηλούς του και όταν μπήκε στο κλίμα και ο Μπέικον, πλησίασε αισθητά (67-61, 35').  Και ακόμα κι' αν δέχτηκε ένα εύκολο καλάθι, είχε την απάντηση με τρίποντο του «ζεστού» και επιδραστικού Λευτέρη Μαντζούκα, που έσβησε για δέκα λεπτά τον Μίροτιτς, και τα ντράιβ των Μπέικον και Πονίτκα. Η Μπαρτσελόνα είχε «βραχυκυκλώσει», το «τριφύλλι» όσο περνούσαν τα λεπτά το πίστευε όλο και περισσότερο και στο τελευταίο τρίλεπτο μπήκε με τη μίνιμουμ διαφορά (69-68), τρέχοντας ένα επιμέρους 17-7.

Κάπου εκεί όμως... τρόμαξε να κερδίσει. Το τρίποντο-μαχαιριά του Σατοράνσκι δυσκόλεψε την κατάσταση (72-68) για να ακολουθήσει ένα λάθος και ένα άστοχο τελείωμα του Λι, που σε συνδυασμό με τη λόμπα του Βέσελι, έκαναν την κατάσταση μη αναστρέψιμη (74-68). Έτσι αποδείχτηκε τουλάχιστον μιας και ο εξαιρετικός τα τελευταία 13 λεπτά του αγώνα, Μπείκον, αστόχησε σε δίποντο (36'').
Τα δεκάλεπτα: 28-12, 43-30, 62-51, 74-68.

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0