Basket Talk

ΦΕΑ – Παπάγος 89-77: Ξύπνησε… αργά αλλά πήγε τελικό με ανατροπή!

ΦΕΑ – Παπάγος 89-77: Ξύπνησε… αργά αλλά πήγε τελικό με ανατροπή!

Η ΦΕΑ άργησε πολύ να βρει τα… πατήματά της στο παρκέ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο «γύρισε» τον διακόπτη και κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Παπάγο, στον δεύτερο ημιτελικό του Unicef Trophy.

Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στον τελικό του Σαββάτου (17/12) για το Unicef Trophy.

Δυνατό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες, με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 2 και 4 πόντων, ενώ αμφότεροι έδειξαν διάθεση για επίθεση, καθώς μόλις στο 6’56’’ το σκορ ήταν 7-9. Από την ομάδα της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ξεχώρισε ο Στεργιάκης ενώ οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι είχαν… ποικιλία στο σκοράρισμα με όλη την πρώτη πεντάδα να έχει συμμετοχή στους πόντους. Η ομάδα του κόουτς Κουρή βρήκε λύσεις καταφέρνοντας να «σπάσει» τη ζώνη της ΦΕΑ και προηγήθηκε με 16-22 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι «κυανόλευκοι» βρήκαν το ρυθμό τους στην δεύτερη περίοδο και με πρωταγωνιστή τον Μπάλο κατάφεραν και διατήρησαν τη διαφορά στους 6 πόντους, παρά τα τρίποντα των Παπανικολάου και Καραχάλιου (28-35). Η αστοχία των γηπεδούχων… έβγαλε τον Παπάγο σε αντεπιθέσεις, τις οποίες η ομάδα του Κουρή εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, με τον… καυτό Καρούζο, ο οποίος έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά (30-41). Η ομάδα του κόουτς Καρατζά προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και το κατάφερε καθώς στο τέλος του ημιχρόνου μείωσε τη διαφορά στους 5 (42-47).

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, η ΦΕΑ μπήκε στο παρκέ με διάθεση να επιτεθεί, όμως ο Μπέλης και ο Καρούζος με -άλλο ένα- τρίποντο έδωσαν στον Παπάγο «αέρα» 10 πόντων (47-57). Η αντεπίθεση από τους Φιλαδελφειώτες δεν άργησε να έρθει, καθώς με σερί 7-2 έφτασαν σε απόσταση… αναπνοής (56-59). Οι γηπεδούχοι μάλιστα πέρασαν μετά από ώρα μπροστά στο σκορ, με το λέι απ του Στεργιάκη και το τρίποντο από τον Γεωργοπαπαδάκο (65-60).

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου, η ΦΕΑ προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση και να πλησιάσει την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν, με εξαιρετικό Στεργιάκη, παρά τις προσπάθειες των Μπέλη και Καρούζου από πλευράς Παπάγου. Με το τρίποντο του Γεωργοπαπαδάκου στο στο 28’18’’ η ΦΕΑ πέρασε μπροστά με +5 (65-60) όμως τον τελευταίο λόγο της 3ης περιόδου τον είχε ο Παπάγος, καθώς ο πρώτος σκόρερ Καρούζος και ο Κοντός μείωσαν στους 2 (67-66).

Το μομέντουμ πλέον άνηκε εμφανώς στην ομάδα της Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς με ένα εντυπωσιακό σερί 8-1, αύξησε τη διαφορά στους 8 (75-67). Η ομάδα του Κουρή «ξεκόλλησε» επιθετικά με το τρίποντο του Κόη όμως η απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε άμεσα, με το τρίποντο του Καραλευθέρη, ο οποίος έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» με δεύτερο τρίποντο, επιβεβαιώνοντας την επικράτηση της ΦΕΑ επί του Παπάγου (87-72)! Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα δεν ήταν αρκετές για να ανατρέψουν το σκορ και έτσι ο συναρπαστικός ημιτελικός έληξε 89-77.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 26-27, 25-19, 22-11

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0