Basket Talk

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 71-57: Έβγαλε την.. αγγαρεία και ετοιμάζεται για «διαβολοβδομάδα»! (video)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 71-57: Έβγαλε την.. αγγαρεία και ετοιμάζεται για «διαβολοβδομάδα»! (video)
Ο Παναθηναϊκός στην επανεμφάνιση του Νίκου Παππά στα «πράσινα», δεν φόρτσαρε κόντρα στην ΑΕΚ, σοβαρεύτηκε όταν η «Ένωση» τον πλησίασε και πήρε εν τέλει μία άνετη νίκη πριν το ταξίδι στην Ισπανία για τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague. Κορυφαίοι οι Πονίτκα και Λι για τους γηπεδούχους, κορυφαίος του παρκέ ο «διπλός» Μίτσελ.

 

Με φόρα από τις ευρωπαικές συνεχόμενες εμφανίσεις και το παρολίγον διπλό στο ΣΕΦ την Δευτέρα (5/12), ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε για την 9η αγωνιστική της Basket League και επανήλθε στα επιτυχημένα αποτελέσματα στην επανεμφάνιση του Νίκου Παππά με την πράσινη φανέλα. Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο Ντέγιαν Ράντονιτς και ξεκούρασε παίκτες που έχουν τραβήξει... κουπί. Αξιόμαχοι οι «κιτρινόμαυροι» μέχρι το 29' (52-48) παρά τις σημαντικές της απουσίες (Στρέλνιεκς, Φρέιζερ), όμως από εκεί και πέρα τα «έσπασαν» και υπέκυψαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου της. Πλέον ο Παναθηναϊκός, στρέφει την προσοχή του στην Ευρώπη και τη «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί σε ισπανικό έδαφος (Βαλένθια 13/12, Μπαρτσελόνα 16/12).

Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να παίξουν άμυνα μπήκαν οι δυο ομάδες στο παρκέ, με το «τριφύλλι» να κυκλοφορεί καλά τη μπάλα και να σπάει εύκολα την άμυνα ζώνης που επέλεξε να παίξει ο Ηλίας Καντζούρης. Από νωρίς μάλιστα «έχτιζαν» διαφορές (18-11, 22-15) με κορυφαίο τον Πάρις Λι που δίνει συνέχεια στις πολύ καλές του εμφανίσεις. Αντίθετα η «Ένωση» ήταν καλύτερη στα σουτ δύο πόντων (6/8) όμως δεν μπορούσε να απειλήσει από μακριά.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να... ξεμπερδέυουν από νωρίς και όλα έδειχναν ότι έτσι θα συνέβαινε όταν απέκτησαν διαφορά 13 πόντων (32-19, 14') με το τρίποντο του Μαντζούκα. Οι συνεχείς αλλαγές όμως του Ράντονιτς στο ροτέισον δεν είχαν το τιμημά τους και η ΑΕΚ επέστρεψε γρήγορα με ένα 7-0 (32-26, 16'). 
Οι «κιτρινόμαυροι» παρά τις απουσίες δεν το έβαλαν κάτω και κρατώντας χαμηλά τον Παναθηναϊκό στην επίθεση στην τρίτη περίοδο, πλησίασαν αρκετά (48-44, 17' και 52-48. 29'). Στο χρονικό διάστημα αυτό, ο Νίκος Παππάς πάτησε παρκέ και καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους των «πρασίνων». 

Η ΑΕΚ όμως δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο από εκεί και πέρα. Οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν από εκείνο το σημείο και μετά και «τρέχοντας» ένα σερί 14-2, προεξέχοντος του Πονίτκα, καθάρισαν την υπόθεση νίκη.

Ετσι οι «πράσινοι» πλησίασαν ακόμα περισσότερο στη 2η θέση, έχοντας και ένα ματς λιγότερο και στρέφουν την προσοχή τους στην απαιτητική «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα σε ισπανικό έδαφος. Αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» το πάλεψαν όσο μπορούσαν όμως υπέπεσαν σε πολλά λάθη (21) και έμειναν από δυνάμεις στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-29, 56-48, 71-57

Δείτε το στατιστικό του αγώνα εδω:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0