Basket Talk

ΠΑΟΚ - Άρης 88-66: Αφεντικό στο σπίτι του ο «Δικέφαλος του Βορρά» (video)

ΠΑΟΚ - Άρης 88-66: Αφεντικό στο σπίτι του ο «Δικέφαλος του Βορρά» (video)
Σπουδαία εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι», όπου επικράτησε απέναντι στον συμπολίτη Άρη με σκορ 88-66.

Μνήμες της περσινής σεζόν (96-64), ξύπνησε το «Παλατάκι» στον Άρη, καθώς ο οικοδεσπότης ΠΑΟΚ επικράτησε με άνεση στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με σκορ . Κορυφαίος σκόρερ των θριαμβευτών ο Χαντς (16 π.), ενώ ο Ντάρκο Κέλι (11π.) ήταν υπερπολύτιμος με συνεισφορά σε όλα τα μήκη του γηπέδου.

Στο πρώτο πεντάλεπτο οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν δυναμικά, αποκτώντας από νωρίς διαφορά επτά πόντων, η οποία ροκανίστηκε γρήγορα, με τον εξαιρετικό Φράνκε να σημειώνει από νωρίς 8 π. και να οδηγεί τον «Δικέφαλο»  σε προβάδισμα «μισού» καλαθιού (18-17). Με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου το ντέρμπι ήταν ισόπαλο (21-21), γεγονός που έμελλε να αλλάξει στην συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 14-5, το οποίο ξεκίνησε από την εξαιρετική του άμυνα και μεταφέρθηκε στην επίθεση... με τον Ντάρκο - Κέλι να παίρνει αυτή τη φορά την σκυτάλη και να φτάνει τους 11 πόντους. Έτσι σημειώθηκε η υψηλότερη διαφορά του παιχνιδιού (+14) και ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια γνωρίζοντας όταν έχει να ανατρέψει μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

 Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι φαινόταν ότι μπορούσα να το παλέψουν, περιόρισαν επιθετικά τους αντιπάλους τους και με ένα ξέσπασμα του Τολιόπουλου (5π. σε 20''), κατόρθωσαν να μειώσουν το χάσμα στο -4. Ο Άρης Λυκογιάννης κάλεσε time out και η ομάδα του μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, καθώς ένα κερδισμένο γκολ - φάουλ του Πόλι, αλλά και ένα τρίποντο του Κέλι, ανέβασαν την διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (+11).

Το τελευταίο δεκάλεπτο έγινε πολύ γρήγορα διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς το προβάδισμα 15 π. των γηπεδούχων μεγάλωσε ταχύτατα. Μαργαρίτης και Χαντς (με δύο και ένα καλάθι αντίστοιχα), κατόρθωσαν μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά να ανοίξουν την «ψαλίδα» στους 21 πόντους και να δώσουν το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην Πυλαία.



Τα στατιστικά του αγώνα.

 

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 47-35, 63-50, 88-66

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0