Basket Talk

Το έκανε για δεύτερη φορά η Λάρισα: Υπέταξε τον Παναθηναϊκό με 74-62 ! (video)

Το έκανε για δεύτερη φορά η Λάρισα: Υπέταξε τον Παναθηναϊκό με 74-62 ! (video)

Δύο ώρες και δέκα λεπτά διήρκησε ο τέταρτος ημιτελικός ανάμεσα στην Λάρισα και του Παναθηναϊκού, με τους Θεσσαλούς να επικρατούν με 74-62 και οδηγήθηκε σε πέμπτο παιχνίδι!

Ο Παναθηναϊκός με το… πάνω χέρι στη σειρά των ημιτελικών με την Λάρισα (2-1), φιλοξενήθηκε στην έδρα των Θεσσαλών για τον τέταρτο αγώνα. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα έψαχνε τη νίκη με σκοπό να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς της Basket League. Το γήπεδο της Νεάπολης ήταν κατάμεστο και αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για την ομάδα της Λάρισας.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, σε αντίθεση με τους Λαρισαίους οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (4-2), αλλά με ένα σερί 11-0, πήραν «κεφάλι» στο σκορ (13-4. Μούντι και Τσαϊρέλης ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν, ενώ οι πράσινοι δεν βρήκαν ρυθμό. Ο Παπαπέτρου δέχτηκε τεχνική ποινή και ο Νεμάνια Νέντοβιτς υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ σε διάστημα δύο λεπτών, επισφραγίζοντας τον εκνευρισμό της ομάδας.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε το «τριφύλλι» οκτώ πόντους πίσω (19-11), με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο των ριμπάουντ στο πρώτο κομμάτι και δεν έδωσε περιθώρια στον Παναθηναϊκό να απειλήσει! Η ομάδα του Φώτη Τακιανού υπερασπίστηκε το προβάδισμα της στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά με ένα τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά και έκλεισαν το ημίχρονο με σκορ 30-29. Ωστόσο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού χάρηκαν προς στιγμή, μέχρι να δουν τον αρχηγό της ομάδας να οδηγείται στα αποδυτήρια.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυναμικά το τρίτο μέρος της αναμέτρησης, αλλά από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι με ένα τρίποντο του Ζάρα και ένα γκολ-φάουλ του Μούντι δήλωσαν δυναμικό «παρών». Μάλιστα, η Λάρισα πήρε το προβάδισμα και πάλι δύο νέα διαδοχικά τρίποντα από τον Θοδωρή Ζάρα. Να σημειωθεί πως στα μέσα της περιόδου (24:00) ο σέντερ των Θεσσαλών, Μάριν Μάριτς, υπέπεσε σε φάουλ για το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα και οι διαιτητές του χρέωσαν τεχνική ποινή με την οποία συμπλήρωσε τα πέντε φάουλ και ο Τακιανός τον είδα να αποσύρεται στον πάγκο.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας και καθοριστικής περιόδου, οι Λαρισαίοι είχαν τα ηνία του σκορ με μικρή διαφορά (52-50), αλλά το τρίποντο του Κασελάκη, όπως και οι έξι συνεχόμενοι πόντοι από το Νέντοβιτς έβαλαν μπροστά τον Παναθηναϊκό (59-54). Από το παιχνίδι αποβλήθηκε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος αποβλήθηκε σε έξαλλη κατάσταση! Οι γηπεδούχοι όμως επανήλθαν και με ένα κοντινό καλάθι του Τσαϊρέλη πέρασαν μπροστά (63-62), ενώ Χάντσον Κρουμπάλι συνέβαλαν για να βρεθούν στο +6 (68-62). Μπορεί ο Βόβορας να εξάντλησε τα τάιμ-άουτ του, αλλά η εικόνα της ομάδας ήταν… αδιόρθωτη. Ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Μούντι «έκλεψε» και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση έβαλε τέλος στο παιχνίδι με ακόμη ένα κλέψιμο και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ένταση να… βαράει κόκκινο.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 29-30, 52-50, 74-62.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0