Basket Talk

Σαμοντούροφ, Βασιλείου και Σταματάκη στο Basketball Without Borders της Ιταλίας!

Σαμοντούροφ, Βασιλείου και Σταματάκη στο Basketball Without Borders της Ιταλίας!
Τριπλή ελληνική παρουσία στο Basketball Without Borders!

Για ακόμα μία χρονιά, τo NBA και η FIBA συνεργάζονται με με την Ιταλική Ομοσπονδία Μπάσκετ. Αυτή τη φορά για τη διεξαγωγή του περίφημου καμπ Basketball Without Borders (BWB), το οποίο φέτος θα λάβει χώρα στο Sport Village Assago και στο αθλητικό κέντρο Bocconi στο Μιλάνο (σσ. από 1 έως 4 Ιουνίου). 

Το BWB Europe 2022 θα συγκεντρώσει 62 από τους κορυφαίους παίκτες και παίκτριες -σε επίπεδο εφήβων και νεανίδων- από 24 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Οι συγκεκριμένοι αθλητές θα διδαχθούν απευθείας από νυν και πρώην παίκτες του NBA, του WNBA και των διοργανώσεων της FIBA. Μέσα στους φετινούς συμμετέχοντες υπάρχουν και τρία δικά μας παιδιά. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ, τον Νίκο Βασιλείου και τη Σοφία Σταματάκη. 

Προπονητές θα είναι: 

Ντανίλο Γκαλινάρι (Ατλάντα Χοκς)

Τέρανς Μαν (Λος Άντζελες Κλίπερς) 

Κέμπα Γουόκερ (Νιου Γιορκ Νικς) 

Ο προπονητής των Μέμφις Γκρίζλις, Τέιλορ Τζένκινς

Οι ασίσταντς σε ομάδες του ΝΒΑ:

Ντέιβιντ Άντελμαν (Ντένβερ Νάγκετς)

Τζόνι Μπράιαντ (Νιου Γιορκ Νικς)

Έντνισα Κάρι (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)

Η πρώην αθλήτρια του WNBΑ, Ραφαέλα Μασιάντρι

Η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών της Ιταλίας και παίκτρια της Βίρτους Μπολόνια, όπως και Σαμπρίνα Τσινίλι θα είνα επίσης προπονήτριες στο BWB Europe.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έναρξη της φετινής σεζόν του ΝΒΑ, 43 παίκτες (ρεκόρ) από τους 121 μη Αμερικάνους (κι αυτός αριθμός ρεκόρ) παίκτες που συμμετείχαν στα ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ, είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Basketball Without Borders.  

Ανάμεσά τους ήταν οι: 

Ντανίλο Γκαλινάρι

Ντένι Αβντίγια (Wizards, Ισραήλ, BWB Europe 2018 and BWB Global 2019)

Κιλιάν Χέιζ (Detroit Pistons, Γαλλία, BWB Europe 2018 and BWB Global 2019)

Ντάριο Σάριτς (Suns, Κροατία, BWB Europe 2010) 

Γιόνας Βαλανσιούνας (New Orleans Pelicans, Λιθουανία, BWB Europe 2008).

Το NBA και η FIBA ​​έχουν διοργανώσει 63 προπονητικά προγράμματα Basketball Without Borders σε 30 χώρες από το 2001. Το Basketball Without Borders έχει προσεγγίσει περισσότερους από 3.700 συμμετέχοντες από 133 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, με 96 πρώην “campers” να έχουν επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ ή του WNBA ή να έχουν υπογράψει ως ελεύθεροι σε ομάδες των δύο πρωταθλημάτων.

Το πρώτο Μπάσκετ Χωρίς Σύνορα πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη τον Ιούλιο του 2001. Ο Βλαντε Ντίβατς (Σερβία) και ο Τόνι Κούκοτς (Κροατία), μαζί με πρώην συμπαίκτες τους από την τότε Εθνική Γιουγκοσλαβίας, ενώθηκαν ξανά για να εργαστούν με 50 παιδιά από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Σλοβενία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο στη La Ghirada στο Τρεβίζο της Ιταλίας.

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι που συμμετείχε στο BWB Europe 2003, δήλωσε: «Το Basketball Without Borders θα έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία για μένα. Ως νεαρός παίκτης το 2003, ονειρευόμουν να παίξω στο NBA και η εμπειρία μου στο Basketball Without Borders μου έδωσε τη δυνατότητα. Θα είναι υπέροχο να μιλήσω παιδιά για τις δικές μου εμπειρίες με την ελπίδα ότι μια μέρα θα μπορέσουν να μπουν κι αυτά στα δικά μου παπούτσια».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του NBA Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, Ραλφ Ριβέρα, δήλωσε: «Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τον αντίκτυπο που είχε το Μπάσκετ Χωρίς Σύνορα στους επίδοξους Ευρωπαίους παίκτες από το πρώτο καμπ Basketball Without Borders που διοργανώθηκε εδώ στην Ιταλία, πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Ιταλία». 

Ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών και Αθλητισμού της FIBA, Ζόραν Ράντονιτς, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην Ιταλία με το Basketball Without Borders Europe το 2022, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η πρώτη έκδοση του BWB φιλοξενήθηκε στην ίδια χώρα το 2001.  Ανυπομονούμε για άλλη μια φορά να συνεργαστούμε με την Ιταλική Ομοσπονδία και το ΝΒΑ για να προσφέρουμε ένα πρόγραμμα υψηλής ποιότητας στα μελλοντικά αστέρια της Ευρώπης».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0