Basket Talk

Ο… προβληματικός Παναθηναϊκός έχασε από την σκληροτράχηλη Λάρισα και 1-1 στη σειρά!

Ο… προβληματικός Παναθηναϊκός έχασε από την σκληροτράχηλη Λάρισα και 1-1 στη σειρά!
Η Λάρισα ισοφάρισε (1-1) την σειρά των ημιτελικών απέναντι στον... προβληματικό Παναθηναϊκό και βάζει δύσκολα για δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση στην ομάδα του Γιώργου Βόβορα

Παναθηναϊκός και Λάρισα είναι το ένα από τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών της Basket League. Οι «πράσινοι» με 1-0 προβάδισμα στη σειρά, φιλοξενήθηκαν από τους Θεσσαλούς στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης για την δεύτερη αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, με τη Λάρισα να έχει την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι. Η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 26 πόντους εις βάρος τους, με τους πράσινους να είναι… αδιάφοροι αμυντικά και ο ρυθμός στο παιχνίδι τους απουσίαζε. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, αλλά οι παίκτες του Τακιανού δεν τους άφησαν περιθώρια και… τελείωσαν το παιχνίδι με 84-77.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στοχεύοντας στην καρδιά της ρακέτας με τον Παπαγιάννη, ενώ οι γηπεδούχοι με μερικά σουτ από τον… αγκώνα της ρακέτας, αλλά και κοντινά σουτ βρήκαν ρυθμό και πήραν το προβάδισμα (9-8). Μάλιστα, με ένα κοντινό καλάθι του Κρουμπάλι και ένα τρίποντο του Μούντι, η Λάρισα πήρε προβάδισμα 6 πόντων (14-8) ενώ παράλληλα «έτρεξε» ένα σερί 10 πόντων, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν σκορ για σχεδόν τρία λεπτά. Η Λάρισα όμως πήρε προβάδισμα μέχρι και 13 πόντους (26-13) με τους παίκτες του Βόβορα να λειτουργούν άσχημα αμυντικά και να είναι.. εκτός παιχνιδιού.

Με ασταμάτητο ρυθμό, οι Λαρισαίοι μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο με… αέρα 13 πόντων και συνέχισαν την πολιορκία τους. Με πρωτοπόρο τον Γκριν έτρεξαν ένα επί μέρους 17-4 (σερί 12-0) και η διαφορά έφτασε στους 26 πόντους (43-17). Μετά τα μισά της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια δική τους αντεπίθεση και με ένα επί μέρους 19-4, μείωσαν την διαφορά στο -12.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο για τους γηπεδούχους, με το κοντέρ να γράφει μόλις 12 πόντους. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους «πράσινους» να μειώσουν περαιτέρω τη διαφορά, με τον Μέικον να έχει τον πρώτο λόγο επιθετικά για τους φιλοξενούμενους. Έτσι η διαφορά έπεσε στους 5 (62-57) και όλα ήταν «ανοιχτά».

Η παίκτες του Βόβορα μπήκαν με σκοπό να… καθαρίσουν το παιχνίδι, αλλά δεν «έπεισαν» κανέναν. Προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, αλλά τα 14 σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75μ. στο τέταρτο δεκάλεπτο δήλωναν την απελπισία τους. Η διαφορά μειώθηκε, αλλά η Λάρισα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και επικράτησε με 84-77, ισοφαρίζοντας τη σειρά (1-1)!

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 50-38, 62-57, 84-77.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0