Basket Talk

Λάρισα - Προμηθέας Πάτρας 84-77: Τα... χρειάστηκαν οι Θεσσαλοί, αλλά τελικά κλείδωσαν θέση στα πλέι-οφ (video)

Λάρισα - Προμηθέας Πάτρας 84-77: Τα... χρειάστηκαν οι Θεσσαλοί, αλλά τελικά κλείδωσαν θέση στα πλέι-οφ (video)
Η Λάρισα επικράτησε του Προμηθέα με 84-77, φτάνοντας της 11 νίκες στην Basket League και εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα πλέι-οφ, την ώρα που οι Πατρινοί ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με 12 νίκες και περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να μάθουν την τελική τους κατάταξη. 

Η Λάρισα αν και απώλεσε διψήφιες διαφορές, κατάφερε τελικά να φτάσει στη νίκη επι του Προμηθέα, που της διασφαλίζει τη συμμετοχή στα πλέι-οφ τουλάχιστον από την 7η θέση. Δεν κατάφερε όμως να καλύψει και το -14 που είχε χάσει από τους Πατρινούς στον πρώτο γύρο, με την τελική κατάταξη για τις θέσεις 5-7 να οριστικοποιείται την τελευταία αγωνιστική (Σάββατο 14/5), με βάση τα αποτελέσματα των αγώνων Απόλλων Πάτρας -  Άρης και Λάρισα - Ιωνικός. Ο Προμηθέας έμεινε στο 12-12 και περιμένει. Λάρισα και Άρης βρίσκονται στο 11-12 και αν νικήσουν αμφότεροι θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία, σε αυτή την πρίπτωση, ο Άρης θα είναι 5ος, η Λάρισα 6η και οι Πατρινοί θα πέσουν στην 7η θέση. Αν ο Άρης χάσει από τον Απόλλωνα, τότε 5ος θα παραμείνει ο Προμηθέας, ότι και να κάνουν οι Θεσσαλοί, οι οποίοι με νίκη θα τερματίσουν 6οι ενώ με ήττα θα πάνε στην 7η θέση και... πάνω στον Παναθηναϊκό

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι φτάνοντας να προηγηθούν μέχρι και με +9 (2-11 στο 3’). Όμως η ομάδα του Φώτη Τακιανού ισορρόπησε την κατάσταση και με ένα σερί 9-0 κατάφερε να προηγηθεί και με διψήφια διαφορά (26-16 στο 12’). Ο Προμηθέας προσπάθησε με μακρινά σουτ να μείνει κοντά στο σκορ, όμως η Λάρισα με κορυφαίο επιθετικά τον Ζάρα, δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το ημίχρονο στο +14!

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν έδειξε να αλλάζει ιδιαίτερα, με τους γηπεδούχους να διατηρούν μια διαφορά «ασφαλείας», κοντά στους 10 πόντους, μέχρι τις αρχές του 4ου δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Προμηθέας ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, με ένα «καταιγισμό» τριπόντων από Γκίκα και Άντριτς, κάλυψε άμεσα τη διαφορά και μάλιστα προηγήθηκε μετά από αρκετή ώρα (66-67 στο 35’)!

Το ματς πλέον ήταν ντέρμπι που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες των τελευταίων λεπτών. Η Λάρισα φάνηκε να είναι πιο ψύχραιμη και με τον Στεφάν Μούντι να το… παίρνει προσωπικά, έτρεξε ένα σερί 7-0, για να μετατρέψει το 66-69 σε 73-69, σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, άρχισε να υπάρχει αρκετή ένταση στον αγώνα, μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με συνεχείς διακοπές, αποτέλεσμα της οποίας ήταν οι διαιτητές να οδηγούνται στην αποβολή των Δημήτρη Αγραβάνη και Θοδωρή Ζάρα, 1’31’’ πριν το τέλος. Οι Θεσσαλοί κράτησαν την υπέρ τους διαφορά μέχρι το τέλος και εξασφάλισαν τη συμμετοχή στα πλέι-οφ.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-30, 61-52, 84-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0