Basket Talk

Προμηθέας - Παναθηναϊκός 67-76: One Macon show και 6η συνεχόμενη ήττα για τους Πατρινούς (video)

Προμηθέας - Παναθηναϊκός 67-76: One Macon show και 6η συνεχόμενη ήττα για τους Πατρινούς (video)
Έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ντάριλ Μέικον ο Παναθηναϊκός πέρασε με 76-67 από την Πάτρα και υποχρέωσε τον Προμηθέα στην 6η διαδοχική του ήττα στο πρωτάθλημα. 
O Ντάριλ Μέικον βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ, πέτυχε 29 πόντους μαζί με 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε εκτός έδρας νίκη με 76-67, υποχρεώνοντας τον Προμηθέα στην 6η διαδοχική του ήττα στην Basket League. Κάπως έτσι οι Πατρινοί ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ τους, το οποίο είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη χρονιά τους στα μεγάλα σαλόνια, δηλαδή τη σεζόν 2016-17. Μελανό σημείο για τους «πράσινους» ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη περίοδο με ένα ελαφρύ προβάδισμα 4 πόντων (16-12), βρίσκοντας σκορ κυρίως με τον Οκάρο Ουάιτ (7 πόντοι, 4 ριμπάουντ), είδε όμως τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αποχωρεί με έναν μυϊκό σπασμό στην αριστερή γάμπα, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δεν επέστρεψε έκτοτε στο παρκέ. 




Οι «πράσινοι» πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (30-20), όμως ο Προμηθέας μείωσε στους πέντε (34-29) στη λήξη του πρώτου μέρους. 




Ο Ντάριλ Μέικον μπήκε ορεξάτος στο παρκέ μετά την ανάπαυλα και πέτυχε 13 διαδοχικούς πόντους για τους φιλοξενούμενους, δίνοντας αέρα έντεκα πόντων (47-36, 25'). Ωστόσο, οι Πατρινοί με επιμέρους σκορ 17-9, ροκάνισαν τη διαφορά (56-53) μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.  

Οι απουσίες των Δημήτρη Αγραβάνη, Νίκου Γκίκα και Αμπντούλ Γκάντι δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μάκη Γιατρά να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει τη νίκη από τον Παναθηναϊκό, που έκανε αυτό που έπρεπε στην τελευταία περίοδο και έφυγε με το διπλό από το «Δημήτρης Τόφαλος», έχοντας και εκείνος τις δικές του απουσίες (σσ. Στέφαν Γιόβιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς). 

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-34, 53-56, 67-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0