Basket Talk

Ντέσμοντ Μπέιν: Ο θησαυρός των Γκρίζλις στα σκουπίδια των άλλων (video)

Ντέσμοντ Μπέιν: Ο θησαυρός των Γκρίζλις στα σκουπίδια των άλλων (video)

Ο Ντέσμοντ Μπέιν συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή των Γκρίζλις επί των Τίμπεργουλβς για το 2-1 με 7/15 τρίποντα κι αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά πόσο λάθος έκαναν οι ομάδες που τον προσπέρασαν στο ντραφτ του 2020.

Οι Μέμφις Γκρίζλις έχουν έναν τρομερό νεανικό κορμό που έχει όλο το μέλλον μπροστά του, όμως διψά από τώρα για διάκριση. Τζα Μοράντ, Ντίλον Μπρουκς, Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ, Μπράντον Κλαρκ και Ντέσμοντ Μπέιν δείχνουν έτοιμοι για όλα. Κι αν ο ηγέτης είναι αναμφισβήτητα ο Τζα και λίγο πολύ γνωστή η έφεση του Μπρουκς στο σκοράρισμα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον κύριο που αναφέρεται τελευταίος.

bane-and-ja-3.jpg


Οι Σέλτικς χτυπούν το κεφάλι τους


Λένε ότι το ονοματεπώνυμο κάποιου είναι ένας πρώτος δείκτης για το αν και κατά πόσο θα ξεχωρίσει σε ό,τι επιλέξει να κάνει. Ο Μπέιν μοιάζει στα χαρτιά με χαρακτήρα βγαλμένο από σελίδες κάποιου κόμικ και ήδη γίνεται ο κακός της ιστορίας πολλών αντιπάλων.


Οι Σέλτικς τον επέλεξαν στο νούμερο 30 το 2020, όμως τον αντάλλαξαν στους Γκρίζλις. Τι ψυχή έχει το τελευταίο νούμερο του πρώτου γύρου θα αναρωτηθεί κάποιος. Αν κοιτάξει τους Γουόριορς θα δει πως ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν επιλογή στο δεύτερο γύρο. Ο Μπέιν προερχόταν από το TCU, πανεπιστήμιο που είχε να δει παίκτη στους πρώτους 30 για 25 ολόκληρα χρόνια. Ήδη από την πρώτη σεζόν έδειξε ότι το έχει με τα τρίποντα, καταγράφοντας 43.2% ευστοχία, ποσοστό που είναι πολύ σπάνιο για πρωτοεμφανιζόμενο που είχε τουλάχιστον 150 προσπάθειες.

1229676613.jpg


Στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή


Οι Γκρίζλις ήταν, όπως αποδεικνύεται ιδανικός προορισμός για εκείνον. Αρκετοί νεαροί παίκτες, μαζί με έναν επίσης προπονητή μικρό σε ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι «μεγαλώνουν» μαζί. Βρίσκουν τη χημεία τους κι αποκτούν την ταυτότητα που θέλει ο Τέιλορ Τζένκινς. Δεν είναι πια οι «Grit n’ Grind» της περασμένης δεκαετίας, τώρα τρέχουν με… σπασμένα φρένα, σουτάρουν πολύ και ρίχνουν το βάρος στην περιφέρειά τους.


Ο κόουτς έχει χρησιμοποιήσει πάνω από 400 διαφορετικές πεντάδες φέτος, πράγμα που σημαίνει πως όλοι παίρνουν τον χρόνο τους. Ο Μπέιν αρπάζει τη δική του ευκαιρία από τα μαλλιά. Έχει διπλασιάσει τον μέσο όρο πόντων από πέρυσι, στους 18 από τους 9 κι έχει ανεβάσει σχεδόν κάθε στατιστικό του. 





Απέναντι στη Μινεσότα ήταν εξαιρετικός με 26 πόντους και 7/15 τρίποντα, στη νίκη με ανατροπή από το -26, 104-95. Με εμφανίσεις σαν αυτή οι «Αρκούδες» δικαιώνονται απόλυτα για την απόκτησή του κι έχουν μια πολύ σημαντική μονάδα από έναν παίκτη που ήταν στα αζήτητα κατά την είσοδό του στο NBA.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0