Basket Talk

Ο Ολυμπιακός με το μυαλό στην… Μονακό, επικράτησε της εξαιρετικής Λάρισας με 93-84 (video)

Ο Ολυμπιακός με το μυαλό στην… Μονακό, επικράτησε της εξαιρετικής Λάρισας με 93-84 (video)

Η Λάρισα έβαλε μεγάλα… ζόρια στον Ολυμπιακό, που με ένα ξέσπασμα στο 3ο δεκάλεπτο έφτασε τελικά στη νίκη με 93-84, λίγες μέρες πριν την έναρξη των πλέι-οφ της Euroleague.

Οι Λαρισαίοι που πριν το ματς στο ΣΕΦ μετρούσαν 8 νίκες στα 10 τελευταία παιχνίδια τους, κατάφεραν να δυσκολέψουν αρκετά τον Ολυμπιακό, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε αρκετές περιπτώσεις να… τα ψάλλει στους παίκτες του. Το υψηλό επίπεδο της Θεσσαλικής ομάδας και τα προβλήματα που «έθεσε», ειδικά στο πρώτο μέρος, στον Ολυμπιακό, ήταν η καλύτερη «αφύπνιση» εν όψει των πλέι-οφ της Euroleague με αντίπαλο τη Μονακό, που πλησιάζει… επικίνδυνα για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς νωθρά, δίνοντας τη δυνατότητα στην εξαιρετική για άλλη μια φορά Λάρισα του Φώτη Τακιανού να πάρει από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ, φτάνοντας μάλιστα και στο +8 (16-24 στο 9’), έχοντας αρκετούς παίκτες σε πολύ «καλή μέρα» επιθετικά.

Στη 2η περίοδο τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τη Λάρισα, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει σε πολύ χαμηλές στροφές, δείχνοντας ότι θα μπει σε… μπελάδες, με τους περισσότερους παίκτες να έχουν μάλλον το μυαλό τους στα «μεγάλα ραντεβού» με τους Μονεγάσκους. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και με τον Χάντσον να πραγματοποιεί ένα «ονειρεμένο» δεκάλεπτο έφτασαν να προηγηθούν μέχρι και με +13 μέσα στο ΣΕΦ (24-37 στο 14’).

Στα μισά μάλιστα της 2ης περιόδου, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης αποχώρησε μετά από χτύπημα στο μάτι, όμως οι συμπαίκτες του έβγαλαν σοβαρή αντίδραση για πρώτη φορά στο ματς, και έτρεξαν σερί 11-0 προσπερνώντας στο σκορ πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου (41-40 στο 18’).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο σε… φρενήρη ρυθμό, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και «πνίγοντας» την Λάρισα παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ σε αυτό το διάστημα και μετρώντας  επιμέρους σκορ 21-4 στα 5 πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου. Αυτό φυσικά έβαλε τους ερυθρολεύκους σε θέση οδηγού, φτάνοντας να προηγηθούν μέχρι και με +21 (73-52 στο 27’), με το σκορ της 3ης περιόδου να διαμορφώνεται σε 29-14. 

Το 4ο δεκάλεπτο φαινόταν ότι θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως η αξιόμαχη Λάρισα δεν τα παράτησε και σε συνδυασμό με την εκ νέου χαλάρωση των ερυθρολεύκων, έφτασε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, φτάνοντας να πλησιάσει μέχρι και το -7 (86-79 στο 38’). Τα… Γαλλικά του Γιώργου Μπαρτζώκα και η επιστροφή στο παρκέ του κορυφαίου του αγώνα Σάσα Βεζένκοφ (22π. 7 ριμπ. 4 ασίστ) έγειραν τελικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 46-44, 75-58, 93-84

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0