Basket Talk

Έφυγε νικητής από το Περιστέρι ο Άρης (67-70), εννιά χρόνια μετά! (video)

Έφυγε νικητής από το Περιστέρι ο Άρης (67-70), εννιά χρόνια μετά! (video)
Μεγάλο διπλό για τον Άρη που «άλωσε» το Περιστέρι με 67-70, εννιά χρόνια μετά την τελευταία του νίκη εκεί! Εξαιρετική εμφάνιση από τον Λόκετ που βοήθησε την ομάδα του να ανέβει στις 9 νίκες και την 4η θέση. 

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ καλύτερα το ματς με την άμυνά του να μην αφήνει τους γηπεδούχους να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, την ώρα που στην επίθεση βρήκε γρήγορα ρυθμό έξω από τα 6,75 (0-8 στο 3’).

Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς κατάφερε μετά το «παγωμένο» ξεκίνημα να μπει στο κλίμα του αγώνα, μην αφήνοντας αρχικά τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν στο σκορ (11-14 στο 7’), όμως οι αλλαγές του Δημήτρη Βαρβούνη, που αντικατέστησε τον ασθενή Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο των κιτρινόμαυρων, έφεραν σερί 9-0  για τους φιλοξενούμενους, που ήταν ξεκάθαρο ότι «πατάνε» πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Μάλιστα η διαφορά έφτασε μέχρι και σε επίπεδα double-score (15-30 στο 10’), με τον Λόκετ να είναι εξαιρετικός (9π.) και τον Κέλι να δείχνει σχετικά ανεπηρέαστος από την δίμηνη απουσία του στην Αμερική.

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να βρίσκουν γρήγορα κάποια εύστοχα μακρινά σουτ και έχτισαν ένα σερί 7-0, κρατώντας τον Άρη χωρίς καλάθι για περισσότερα από 4 λεπτά, ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (22-30 στο 13’). Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου υπήρξε μια 15λεπτη διακοπή στο ματς, λόγω τραυματισμού στο κεφάλι, μέλους της γραμματείας, από το προστατευτικό πλεξιγκλάς. Η διακοπή ωφέλησε τους γηπεδούχους, που έτσι και αλλιώς ήταν καλύτεροι στην 2η περίοδο, με το επιμέρους σκορ να διαμορφώνεται σε 18-8 μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 2ο μέρος οι δύο ομάδες ανέβασαν πολύ την αμυντική τους διάθεση, με την επιθετική επίδοση να είναι εξαιρετικά χαμηλή, εκατέρωθεν. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με 13-8 υπέρ του Περιστερίου, που συνέχισε να κρατάει τον Άρη πολύ χαμηλά παίρνοντας ισχνό προβάδισμα για τη νίκη (47-46 στο 30’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν στα υψηλά επίπεδα απόδοσης, καταφέρνοντας να προηγηθούν γρήγορα μέχρι και με +8 (47-55 στο 32’), όμως το Περιστέρι δεν ήταν πρόθυμο να παρατήσει «τα όπλα» έτσι εύκολα, μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά σε «θρίλερ». Οι γηπεδούχοι μείωσαν αρχικά στον έναν πόντο, (65-66 στο 40') με μαρκαρισμένο αλλά και τυχερό τρίποντο του Γκιέλο, όμως ο Κάουαν αποχδείχτηκε πολύ ψύχραιμος στις βολές, πετυχαίνοντας 4/4 στα τελευταία δευτερόλεπτα και ο Λόκετ σφράγισε τη νίκη με κλέψιμο στην τελευταία επίθεση του Περιστερίου.  

Τα δεκάλεπτα: 16-30, 34-38, 47-46, 67-70

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0