Basket Talk

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες του Μπρους Σπρίνγκστιν και άλλοι τρελοί και απίθανοι όροι σε συμβόλαια παικτών του ΝΒΑ

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες του Μπρους Σπρίνγκστιν και άλλοι τρελοί και απίθανοι όροι σε συμβόλαια παικτών του ΝΒΑ

Οκτώ περιπτώσεις παικτών του NBA που είχαν βάλει.. τρελούς όρους στα συμβόλαιά τους. 

Ο Τζρου Χόλιντεϊ ήταν ο μόνος από την βασική πεντάδα των πρωταθλητών Μπακς που παρατάχθηκε στην starting line up του τελευταίου αγώνα της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ απέναντι στους Καβαλίερς, αλλά μόλις άρχισε το παιχνίδι έκανε φάουλ και έγινε απευθείας αλλαγή. Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν πως ο γκαρντ του Μιλγουόκι έπρεπε να συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών (67), για να εξασφαλίσει ξεκούραστα ένα μπόνους 306.000 δολαρίων!

Η περίπτωση του Χόλιντεϊ δεν είναι, φυσικά, η μοναδική. Έχουν υπάρξει διάφορες περιπτώσεις κατά το παρελθόν που οι εκάστοτε παίκτες είχαν κάποιους περίεργους όρους μέσα στο συμβόλαιο τους. Ας τους θυμηθούμε. 

Ματ Μπόνερ

Ο Ματ Μπόνερ (ο οποίος πέρασε και από τα μέρη ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ) απέκτησε φήμη όντας ένας πολύ χαρισματικός περιφερειακός  σουτέρ. Δεν χρειάστηκε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια στο να δώσει τα χέρια με την διοίκηση των Σπερς, καθώς γνώριζαν πως θα έχουν στο ρόστερ τους έναν βετεράνο που θα τους βοηθήσει πολύ στο κομμάτι της επίθεσης κυρίως όπως προαναφέραμε στο περιφερειακό σουτ.

Με έναν όρο στον συμβόλαιο του να του δίνει μια έξτρα ώθηση στο να είναι ακόμα πιο εύστοχος. Θα του δινόταν μπόνους 100.000 δολαρίων αν πετύχαινε 169 εύστοχα σουτ (δίποντα, τρίποντα, βολές). Δυστυχώς για εκείνον δεν κατάφερε να φτάσει αυτό τον στόχο, καθώς το σύνολο του σταμάτησε στις 157 εύστοχες προσπάθειες.

matt-bonner.jpg


Μπάρον Ντέιβις 

Ο Μπάρον Ντέιβις ήταν ένας από τους πιο εκρηκτικούς παίκτες του πρωταθλήματος στα καλά του χρόνια.

Κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ της. Οι Κλίπερς έκαναν ό,τι μπορούσαν για τον κρατήσουν προσθέτοντας του ένα μεγάλο οικονομικό κίνητρο στο συμβόλαιο.

Δεδομένης της ιστορίας του Ντέιβις με τους πολλούς τραυματισμούς τους οποίους είχε καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας του, οι Κλίπερς θα του έδιναν μπόνους 1.000.000 δολάρια, εάν έπαιζε σε τουλάχιστον 70 παιχνίδια.

Ο Ντέιβις κατάφερε να παίξει 75 παιχνίδια και να αποσπάσει αυτό το πολύ μεγάλο πριμ από την ομάδα. Το κακό της υπόθεσης ήταν πως εκείνη την σεζόν (2009) οι Κλίπερς κέριδαν μόνο 29 αγώνες. Ε, μη τα θέλει και όλα δικά του...

MIAMI - FEBRUARY 06: Guard Baron Davis of the Los Angeles Clippers drives against the Miami Heat at American Airlines Arena on February 6, 2011 in Miami, Florida. The Heat defeated the Clippers 97-79. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Marc Serota/Getty Images)

Τόνι Μπάτι

Ο Τόνι Μπάτι, είχε βασικό μισθό 6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2009, όταν εντάχθηκε στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, αλλά είχε το «θράσος» να προσθέσει πολλά οικονομικά κίνητρα στο συμβόλαιό του. Οι Νετς θα έπρεπε να του πληρώσουν 100.000 δολάρια επιπλέον αν έπαιζε σε 50 αγώνες και είχε κατά μέσο όρο τουλάχιστον 8 ριμπάουντ, άλλα 100.000$ αν είχε κατά μέσο όρο 5 εύστοχες προσπάθειες ελεύθερων βολών και επιπλέον 100 χιλιάδες αν ήταν ενεργός για 50 αγώνες και η ομάδα του έμπαινε τα πλέι οφ. Ωστόσο, έπαιξε μόλις σε 15 ματς. Πολλές απαιτήσεις, λίγα παιχνίδια.

Λουκ Ριντάουρ

Ο Λουκ Ριντάουρ ήταν ένας συνηθισμένος στα αμυντικά του καθήκοντα παίκτης για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Να σημειωθεί πως είχε μέσους όρους 1 κλέψιμο και 0,2 μπλοκ ανά παιχνίδι. Ήταν καλός παίκτης, αλλά σίγουρα όχι ένας αμυντικός μεγάλου βεληνεκούς. Γι' αυτό ήταν τόσο περίεργο να τον βλέπεις να υπογράφει συμφωνία με τους Σόνικς το 2006, η οποία περιελάμβανε μπόνους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων αν κέρδιζε ποτέ το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν. Περιττό να πούμε ότι δεν έφτασε καν κοντά σε αυτόν τον στόχο.

Μπιλ Ουόλτον

Οι παίκτες του NBA και οι αθλητές γενικά έχουν κάποιες εκκεντρικές απαιτήσεις κατά καιρούς, ειδικά αν είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτό συνέβη με τον βετεράνο Μπιλ Ουόλτον όταν οι Σαν Ντιέγκο Κλίπερς ήθελαν να τον κάνουν δικό τους την σεζόν 1979-80.

Ο Ουόλτον αρνήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους Κλίπερς εκτός και αν του έβγαζαν 8 εισιτήρια για τις 7 παραστάσεις του Μπρους Σπρίνγκστιν στην Σπορτς Αρένα, που ήταν τότε και το γήπεδο της ομάδας. Οι Κλίπερς, όπως ήταν λογικό δεν του χάλασαν το χατίρι. Εξάλλου, παίκτες σαν τον Ουόλτον δεν σου έρχονται κάθε μέρα.

novak.jpg

Στιβ Νόβακ

Το αν υπήρχε αυτός ο όρος είναι ένα μυστήριο, αλλά οι φήμες λένε ότι ενώ ήταν στους Νικς, ο Νόβακ  δεν μπορούσε να έχει σκύλο. Οι Νικς δεν μισούσαν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Απλώς προσπαθούσαν να προστατεύσουν τον Νόβακ, καθώς ήταν αλλεργικός στο τρίχωμα του σκύλου. Αν τον έπιαναν, έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 100.000 δολάρια.

Mo_Harkless.jpg

Μο Χάρκλες

Ο παίκτης των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Μο Χάρκλες, πιθανότατα ήξερε ότι το μπόνους του βρισκόταν στο όριο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που δεν επιχείρησε ούτε ένα τρίποντο στην ήττα της ομάδας του από τους Πέλικανς στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Και αποφεύγοντας να σουτάρει τρίποντα, κέρδισε μισό εκατομμύριο δολάρια. Ένα μεγάλο κομμάτι μετρητών για έναν παίκτη του οποίου τα κέρδη από την καριέρα του ήταν περίπου 17,3 εκατομμύρια δολάρια. Ο Χάρκλες, βλέπετε, είχε έναν όρο στο συμβόλαιό του που του πλήρωσε ένα μπόνους 500.000 δολαρίων για να τελειώσει τη σεζόν με ευστοχία 35% ή υψηλότερο πίσω από την γραμμή του τριπόντου. Και τα κατάφερε, αφού πριν το τελευταίο ματς της σεζόν (στο οποίο δεν επιχείρησε ούτε ένα) είχε 35,1%!

Βασίλης Σεϊμένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0