Basket Talk

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Άρη (89-67) και πάει στο ΟΑΚΑ για την πρωτιά (video)

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Άρη (89-67) και πάει στο ΟΑΚΑ για την πρωτιά (video)
Εύκολο απόγευμα για τους «ερυθρόλευκους», που επικράτησαν του Άρη στο ΣΕΦ με 89-67 και τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ θα πάιξουν με τον Παναθηναϊκό την 1η θέση της κανονικής περιόδου. Κορυφαίοι για τους νικητές που ανέβηκαν στο 17-1, οι Ντόρσεϊ και Λαρεντζάκης, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 8-12. 

Ο ΕΣΑΚΕ και η Basket League, «εκμεταλλεύτηκαν» το μεσοβδόμαδο κενό του Ολυμπιακού, καθώς έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Euroleague, λόγω της αποβολής των Ρωσικών ομάδων. Έτσι, η διοργανώτρια αρχή έκανε δεκτό το αίτημα των Πειραιωτών και όρισε το ματς με τον Άρη αρκετά νωρίτερα από το προγραμματισμένο (5 Μαΐου), καθώς τότε οι ερυθρόλευκοι είναι πιθανό να μην έχουν «ξεμπερδέψει» ακόμα με τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τον Κώστα Σλούκα, ενώ ο Άρης δεν μπορεί να υπολογίζει πλέον στις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Όλιβερ Χάνλαν, που πήρε τους 20.9 πόντους του και… μετακόμισε στη Βαλένθια, ενώ εκτός εδώ και καιρό παραμένει και ο Τζέιμς Κέλι.  

Το ματς

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του είχε χαμηλό «τέμπο», με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται χάρη στην άμυνα ζώνης του κόουτς Καστρίτη και να δυσκολεύουν τον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό στην επίθεση (8-10 στο 7’). Ένα έμμεσο… τετράποντο από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, «αφύπνισε» κάπως τους γηπεδούχους, που ήταν η δικιά τους σειρά να εφαρμόσουν άμυνα ζώνης, εγκλωβίζοντας την «κιτρινόμαυρη» επίθεση.

Ο Ολυμπιακός μέσα από την πιεστική του άμυνα στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου, κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (29-18 στο 13’), με το επιμέρους σκορ να διαμορφώνεται σε 17-5 σε αυτό το διάστημα. Ο Άρης αντέδρασε, με «μπροστάρη» τον Νετζίπογλου, όμως 10 πόντοι του Γιαννούλη Λαρεντζάκη (2/3 τρίποντα), επέτρεψαν στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να διατηρεί μια διαφορά «ασφαλείας».

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να «μοιράζει» το χρόνο και τον Ολυμπιακό να παίζει… όσο χρειάζεται για να διατηρήσει να ηνία του αγώνα, ελέγχοντας το ρυθμό. Ο Άρης προσπαθούσε να παραμείνει κοντά στο σκορ και σε ένα βαθμό τα κατάφερνε, όμως ένα σερί 9-0 των γηπεδούχων έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 14 (53-39 στο 27’). Μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να «καθαρίζουν» την υπόθεση νίκη, καθώς το μπάζερ-μπίτερ τρίποντο του Ντόρσεϊ, ανέβασε τη διαφορά στους 21 πόντους (66-45 στο 30’).

Τίποτα δεν άλλαξε στο 4ο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να «κλειδώνουν» οριστικά τη νίκη, χάρη σε ένα σερί 16-0 (72-45 στο 31’), κάνοντας ιδανική διαχείριση του αγώνα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε «ανάσες» στους βασικούς του εν όψει του ντέρμπι της Δευτέρας (20:00) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνει ουσιαστικά την 1η θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-33, 66-45, 89-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0