Basket Talk

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 87-86: Λάμψη εξάστερου έσβησε το σερί 13 ηττών από τη «βασίλισσα» (video)

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 87-86: Λάμψη εξάστερου έσβησε το σερί 13 ηττών από τη «βασίλισσα» (video)
Μεγάλη νίκη με 87-86 για τον Παναθηναϊκό. Τέλος στο σερί 13 νικών που έτρεχε κόντρα στους «πράσινους» η Ρεάλ
Τι κι αν δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο; Τι κι αν η Ρεάλ μετρούσε 13 διαδοχικές νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια; Ο Παναθηναϊκός βρήκε τους Μαδριλένους σε κακό φεγγάρι και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, επικρατώντας με 87-86 (με μεγαλύτερη άνεση από όσο μαρτυρά το τελικό σκορ) στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 33η αγωνιστική της Euroleague, που συνιστά και την τελευταία φετινή του ευρωπαϊκή υποχρέωση στο ΟΑΚΑ

Πρωταγωνιστής ο Γιώργος Παπαγιάννης με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 μπλοκ. Από κοντά και οι Νεμάνια Νέντοβιτς (13 πόντοι, 6 ασίστ), Ιωάννης Παπαπέτρου (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ). 

Η εν λόγω νίκη του «τριφυλλιού» εξυπηρετεί μάλιστα και τον Ολυμπιακό, αφού με μια σειρά από αποτελέσματα μπορεί να βρεθεί και δεύτερος στο τέλος της regural season. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Με νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Μπαρτσελόνα, με ήττα της ομάδας του Λάσο στην τελευταία αγωνιστική και με μία ήττα της Αρμάνι. 

Ιδανικό πρώτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε με double-score (22-11, 10'), κάνοντας πλάκα μέσα στο ζωγραφιστό (8/11 δίποντα), με τον Γιώργο Παπαγιάννη να πετυχαίνει 4 πόντους, να μαζεύει 6 ριμπάουντ και να μοιράζει 4 (!) τάπες. 

Οι «πράσινοι» διατήρησαν τα ηνία και στη δεύτερη περίοδο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με αέρα 9 πόντων (41-32), αφού η Ρεάλ ήταν απελπιστικά άστοχη τόσο από κοντινή (11/28 δίποντα), όσο και από μακρινή απόσταση (2/8 τρίποντα). Να δώσουμε όμως και εύσημα στην άμυνα των γηπεδούχων, που ως επί το πλείστον δεν έδωσε ελεύθερα σουτ στη «βασίλισσα». 

Η τρίτη περίοδος άνηκε στους Μαδριλένους, με τον Έντι Ταβάρες να παίρνει μπρος και να φτάνει στο double-double με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ. Μάλιστα, ο ψηλός από το Πράσινο Ακρωτηρί φιλοδώρησε τον Ιωάννη Παπαπέτρου με μια αυτοκρατορική τάπα, γεγονός που πείσμωσε τον αρχηγό του «τριφυλλιού», ο οποίος απάντησε με ένα buzzer-beater τρίποντο από τα 9 μέτρα!


Το «τριφύλλι» είχε ξεκάθαρα το μομέντουμ, είχε και τον Γιώργο Παπαγιάννη σε εξαιρετική κατάσταση (για πολλοστή φορά) και κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ σπουδαία, από ψυχολογικής άποψης νίκη, απέναντι σε μια ομάδα με πολύ υψηλότερο μπάτζετ και πολύ μεγαλύτερο βάθος. Το τελικό σκορ ίσως και να αδικεί την προσπάθεια και την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας. 

Τα δεκάλεπτα:
22-11, 41-32, 59-54, 87-86

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0