Basket Talk

Τζαμάλ Κρόφορντ: Ο Mr Crossover δεν θα χορέψει ξανά στα παρκέ του ΝΒΑ

Τζαμάλ Κρόφορντ: Ο Mr Crossover δεν θα χορέψει ξανά στα παρκέ του ΝΒΑ

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ ανήμερα των 42ων γενεθλίων του ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter πως βάζει τίτλους τέλους στην πολυετή καριέρα του.

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ μετά από 20 χρόνια καριέρας στα παρκέ έχοντας κατακτήσει 3 φορές το βραβείο του έκτου καλύτερου παίκτη αποφάσισε επίσημα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο λόγος για έναν από τους χαρισματικούς και συνάμα έναν από τους πιο υποτιμημένους παίκτες που πέρασαν ποτέ από το NBAΟ Τζαμάλ Κρόφορντ δεν είχε την ευκαιρία να γίνει ποτέ ο σούπερ σταρ σε μια ομάδα και ας ήταν πολύ αποτελεσματικός στο κομμάτι της επίθεσης, σχεδόν πάντα ερχόταν από τον πάγκο για να δώσει λύσεις. Ένας παίκτης που διέθετε τρομερά επιθετικά χαρακτηριστικά όπως..

Μαγικό ball handling

Το παρατσούκλι Mr Crossover δεν είναι καθόλου υπερβολή. Ο Κρόφορντ κάθε φορά που ήταν με την μπάλα στα χέρια του έκανε μαγικά απέναντι στους αντιπάλους καθώς τους προσπέρναγε με κάθε δυνατό τρόπο. Είτε με σταυρωτή είτε με ραχιαία τρίπλα το αποτέλεσμα ήταν οι αμυνόμενοι να τον κοιτάνε πεσμένοι στο παρκέ.

Φοβερός περιφερειακός σουτέρ

Στην λίστα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία ο Κρόφορντ βρίσκεται στην όγδοη θέση έχοντας σύνολο καριέρας 2221 εύστοχα τρίποντα! Καθώς είναι και ο παίκτης με τα περισσότερα… τετράποντα, 55 συγκεκριμένα.

Έχοντας ένα δολοφονικό ένστικτο και γενικότερα ένα τρομερό ταλέντο πως γίνεται ένας τέτοιος παίκτης να μην καταφέρει να φτάσει στο τοπ επίπεδο και γιατί όχι να φτάσει και σε κατάκτηση έστω ενός πρωταθλήματος?

Η μοναδική ευκαιρία που του εμφανίστηκε ήταν στην πιο παραγωγική του σεζόν του 2014 κατακτώντας για δεύτερη χρονιά το βραβείο του έκτου καλύτερου παίκτη παίζοντας τότε στην ομάδα των Κλίπερς οπού τότε η ομάδα του Λος Άντζελες έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς της δυτικής περιφέρειας οπού αποκλειστήκανε από τους Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ. Έκτοτε ποτέ δεν έφτασε πιο μακριά. 
 

Βέβαια η οπτική γωνία του ίδιου είναι κάπως διαφορετική. Ο Κρόφορντ έχει δηλώσει ότι πρωτίστως τον ενδιέφερε να απολαμβάνει το παιχνίδι, να το διασκεδάζει, να κάνει το σόου του και να το ευχαριστιέται πάνω απ όλα ο φίλαθλος. Απλά αγαπούσε το μπάσκετ το έβαζε πάνω και από τους τίτλους και από τις προσωπικές διακρίσεις. Ολιγαρκής αλλά και αληθινός.

Βασίλης Σεϊμένης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0