Basket Talk

NBA, εθισμοί και καταχρήσεις: Οι καριέρες που καταστράφηκαν!

NBA, εθισμοί και καταχρήσεις: Οι καριέρες που καταστράφηκαν!

Παίκτες που έχασαν την ευκαιρία να έχουν μια αξιοθαύμαστη καριέρα στο NBA διότι ο εθισμός τους σε ουσίες τους στάθηκε εμπόδιο!

Με αφορμή την επιστροφή του Ταϊρίκ Έβανς στα παρκέ έπειτα από δυο χρόνια απουσίας, όταν και είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, το BN Sports θυμάται περιπτώσεις παικτών που είδαν τις καριέρες του να καταστρέφονται…

Λαμάρ Όντομ

Ο Λαμάρ Όντομ υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έπαιξαν στα παρκέ του NBA παράλληλα υπήρξε ένας από τους πιο αυτοκαταστροφικούς παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Η εξάρτηση του στα ναρκωτικά ήταν ένα μυστικό που κρατούσε καλά κρυμμένο για χρόνια, τουλάχιστον έτσι πίστευε.
 at Staples Center on April 12, 2011 in Los Angeles, California.

Θα έλεγε κανείς ότι ήταν ένα κοινό μυστικό διότι είχαν ακουστεί διάφορα για την..πολυτάραχη ζωή του. Ναρκωτικά,αλκοόλ και αγοραίος έρωτας ήταν οι βασικές έξωαγωνιστικές συνήθειες του δυο φορές πρωταθλητή  με τους Λος Άντζελες Λέικερς  (2009&2010). Μέχρι που το 2015 είδε κατάματα τον χάρο καθώς μετά από τέσσερις σερί μέρες άπειρης χρήσης ναρκωτικών, αλκοόλ αλλά και αλλεπάλληλες ερωτικές συνευρέσεις με ιερόδουλες είχαν ως αποτέλεσμα ο Όντομ να πέσει σε κώμα έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος σε συνέντευξη του έχει δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια (!) για αυτές του τις εξαρτήσεις. Τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης και όπως έχει πει και ο ίδιος πλέον ο τρόπος ζωής του έχει αλλάξει.

Σόν Κέμπ

Ο Σον Κέμπ θα μπορούσε να είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένας από τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ στην ιστορία της λίγκας. Άλλα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν κατά αυτόν τον τρόπο και λόγος ήταν ότι η μπασκετική καριέρα του Κέμπ δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Και αυτό γιατί κατέστρεψε μόνος του αυτό το μπασκετικό ταλέντο που είχε δημιουργήσει ο ίδιος.

Ακατάπαυστη χρήση αλλά και κατοχή ναρκωτικών ήταν αρκετά για να καταστρέψουν την καριέρα του. Μετά τους χαμένους τελικούς του 1996 από τους Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν, άρχισε ο κατήφορος για τον Κέμπ. Επιθετική συμπεριφορά προς του συμπαίκτες του, μπλεξίματα με ναρκωτικά, μπλεξίματα με την αστυνομία ενώ παραδέχτηκε ανοιχτά προς τους συμπαίκτες του ότι είναι αλκοολικός. Και αυτά τα προβλήματα του χρόνο με το χρόνο γινόντουσαν όλο και πιο φανερά σε σημείο να κοιμάται κατά την διάρκεια της προπόνησης.
son_kemp.jpg

Μετά από αυτό το άδοξο τέλος του στην ομάδα των Σιάτλ Σουπερσόνικς ακολούθησε μια τριετία στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ένα πέρασμα από τους  Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και πολλές άλλες αποτυχημένες προσπάθειες που θα τον κάνανε να επιστρέψει στον παλιό καλό του εαυτό όπως στα χρόνια που ήταν στην πολιτεία του Σιάτλ.

Πλέον τώρα έχει μείνει με τις αναμνήσεις του για το τι κατάφερε και τι θα μπορούσε να καταφέρει αν δεν είχε υποπέσει σε αυτά τα παραπτώματα, έχοντας ανοίξει ένα μαγαζί που πουλάει νόμιμη κάνναβη για ιατρική αλλά και για ψυχαγωγική χρήση το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την εμβληματική έδρα της αγαπημένης του ομάδας (Σόνικς).

Σπένσερ Χέιγουντ

Ο Σπένσερ Χέιγουντ ήταν μια περίεργη περίπτωση καθώς ήταν ο πρώτος παίκτης υψηλού επιπέδου που διάλεξε το 1981 να αφήσει την Αμερική για την Ευρώπη για να αγωνιστεί στην Ιταλία για λογαριασμό της Βενέτσια. Κάτι που είναι αρκετά περίεργο το πως ένας παίκτης τέτοιας κλάσης αποφάσισε να παρατήσει το NBA και τους Λέικερς ενώ ακριβώς την προηγούμενη χρονιά είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η απάντηση είναι μια λέξη...κοκαΐνη.

Η οποία λόγο της εξάρτησης του είχε μεγάλο αντίκτυπο στην πτώση των αριθμών του και αργότερα ήρθε σε κόντρα με τους πειθαρχικούς κανόνες της λίγκας που ήταν οι λόγοι στο να αποχωρίσει από το NBA.
spencer_haywood.jpg

Μετά από έναν χρόνο στην Bενέτσια σημειώνοντας πολύ καλά νούμερα (23.5 πόντους και 10.4 ριμπάουντ) επέλεξε να γυρίσει στην Αμερική και να φορέσει την φανέλα των Ουάσιγκτον Μπούλετς οπού η θητεία του στην πρωτεύουσα διήρκησε μόνο για 2 χρόνια αφού για προσωπικούς λόγους που ήταν ο θάνατος δυο φίλων του σε δυστύχημα στο οποίο ήταν και η σύζυγος του, τον έκαναν τα σταματήσει οριστικά την καριέρα του.  

Βασίλης Σεϊμένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0