Basket Talk

Με 38άρη Νέντα γλίτωσε το κάζο στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός με 90-86! (video)

Με 38άρη Νέντα γλίτωσε το κάζο στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός με 90-86! (video)
Ο Παναθηναϊκός τα ανέτρεψε όλα στην τελευταία περίοδο και επέστρεψε από το -19, με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να κάνει... παπάδες στο παρκε και να γλιτώνει τους πράσινους από νέο κάζο!

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε από τη Λάρισα στο κλειστό της Νεάπολης το απόγευμα της Κυριακής (6/2) για τον εξ αναβολής αγώνα της 10ης αγωνιστικής. Σε ένα πολύ δύσκολο βράδυ για το «τριφύλλι» γύρισαν από το -19 και πήραν το διπλό!

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τις καλύτερες, επιθετικά, προϋποθέσεις με πολύ υψηλό σκοράρισμα εκατέρωθεν. Μια πολύ εντυπωσιακή φάση με τον Κρουμπάλι να καρφώνει υπό την πίεση του Μποχωρίδη έκλεψε την παράσταση του πρώτου δεκαλέπτου. Η Λάρισα είχε ένα πολύ εμφατικό πρώτο δεκάλεπτο και μάλιστα έχτισε ένα σημαντικό πλεονέκτημα 13 πόντων (29-16), με την κακή αμυντική λειτουργία των πρασίνων να κάνει έξαλλο τον Δημήτρη Πρίφτη.

Τόσο η επιθετική πολυφωνία, όσο και η αμυντική σκληράδα της Λάρισας, αφόπλισε τους πράσινους και έδωσε το πάνω χέρι του αγώνα στους Θεσσαλούς, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να μαζέψει ότι μπορούσε μέχρι το ημίχρονο. Η μεγαλύτερη διαφορά του σκορ άγγιξε τους 16 πόντους (37-21, 7:33). Το τριφύλλι μείωσε στο σκορ, αλλά η Λάρισα βρισκόταν σε πολύ καλή μέρα και η ανάπαυλα τη βρήκε με προβάδισμα 13 πόντων (50-37), με τους Μούντι (14 με 3/5 τρίποντα) και Ζάρα (11 με 3/3 τρίποντα) να βρίσκονται ήδη σε διψήφιο αριθμό σκοραρίσματος.

Ο Πρίφτης ζήτησε από τους παίχτες του να… ματώσουν στην άμυνα, αλλά η Λάρισα έκανε εκ νέου δυναμικό ξεκίνημα στο δεύτερο μισό με ένα σερί 6-0, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν 19 (56-37) πόντους πίσω. Οι «πράσινοι» με σερί 11-2 μείωσαν στο σκορ, αλλά η εικόνα τους… δεν έπειθε. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες στο τρίτο δεκάλεπτο, ειδικά από την μεριά των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν 1/7 τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην τελευταία περίοδο αποφασισμένος να ανατρέψει τα πάντα, με τον Νέντοβιτς να ήταν ο κύριος επιθετικός γνώμονας της ομάδας, παρότι βρέθηκε με τέσσερα φάουλ πολύ νωρίς (8:18 πριν τη λήξη). Οι φιλοξενούμενοι, παρά τις δυσκολίες πήραν… κεφάλι στο σκορ 6 λεπτά πριν τη λήξη, πιέζοντας ασφυκτικά τους Λαρισαίους. Μπορεί οι «πράσινοι» να προηγήθηκαν αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και πάλεψαν μέχρι τέλους. Η ομάδα του Πρίφτη με μπροστάρη τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος έκανε ρεκόρ πόντων (38 πόντοι) στη Basket Legue, δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους με το καταληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο να κρίνει το αποτέλεσμα!

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 50-37, 66-56, 86-90.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0