Basket Talk

Νέα καταιγίδα καταγγελιών προς την ΚΑΕ ΑΕΚ για χρέη της σεζόν 2020-21!

Νέα καταιγίδα καταγγελιών προς την ΚΑΕ ΑΕΚ για χρέη της σεζόν 2020-21!

Πριν από 20 μέρες ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφορικά στις καταγγελίες των Ματ Λοτζέσκι και Γιόνας Ματσιούλις σχετικά με τα χρέη της περσινής σεζόν όμως νέα… καταιγίδα καταγγελιών φτάνει ήδη στο γραφείο του!

Την αρχή σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν ήδη τρεις παίκτες και έπονται άμεσα άλλοι δύο αλλά και αρκετοί ακόμη τις επόμενες μέρες. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι καταγγελίες προς τον ΕΣΑΚΕ που ενδέχεται να επιφέρουν ακόμη και αφαίρεση βαθμών για την ΑΕΚ αφορούν στους διακανονισμούς που έκανε η ΚΑΕ με όλους τους παίκτες της ομάδας της περσινής σεζόν προκειμένου να λάβει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ειδική επιτροπή του ΕΣΑΚΕ τον Ιούνιο του 2021.

Τότε, θυμίζουμε, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν κάνει… αποχή από τις προπονήσεις και είχαν απειλήσει να μην αγωνιστούν στους μικρούς τελικούς με τον Προμηθέα Πάτρας με τη διοίκηση να προχωράει σε διακανονισμούς για χρέη πολλών μηνών και δεκάδων χιλιάδων ευρώ με τον κάθε ένα παίκτη, μόνο από την περσινή σεζόν (2020-21). Το διευκρινίζουμε αυτό γιατί δεν έχουν σχέση οι συγκεκριμένες καταγγελίες με τις προσφυγές παικτών (ακόμη και των ίδιων) στη FIBA (όπου η ΑΕΚ μετράει ήδη 17 ban) αφού οι παίκτες πιέζουν με κάθε τρόπο για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους ελπίζοντας πως υπό την απειλή αφαίρεσης βαθμών η ΚΑΕ τους πληρώσει!

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν σε καταγγελία προχώρησε ο Ανγκολέζος σέντερ Γιανίκ Μορέιρα και ακολούθησαν ο Δημήτρης Μωραΐτης (που φέτος παίζει στο Περιστέρι) και ο Κωστής Γόντικας (που φέτος παίζει στον Ιωνικό Νίκαιας) ενώ παίρνουν άμεσα σειρά σύμφωνα με πληροφορίες οι Λίνος Χρυσικόπουλος (φέτος παίζει στο Περιστέρι) και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (φέτος παίζει στον ΠΑΟΚ).

Μένει να φανεί λοιπόν αν στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του ΕΣΑΚΕ η ΆΕΚ κληθεί, όπως είχε συμβεί στις περιπτώσεις Ματσιούλις, Λοτζέσκι και Αγγέλου, σε απολογία ξανά έχοντας περιθώριο 15 ημερών να διευθετήσει τις οφειλές για τις παραπάνω καταγγελίες και αν η υπόθεση θα φτάσει στον Αθλητικό Δικαστή (το πιθανότερο) ο οποίος θα κληθεί ξανά να αποφασίσει αν θα κάνει τον… ντεντέκτιβ για να δει ποιες καταγγελίες ευσταθούν ή απλά θα δεχθεί τους ισχυρισμούς της ΚΑΕ όπως συνέβη πρόσφατα...

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0