Basket Talk

Ο Σλούκας... εκτέλεσε την ΑΕΚ και «έσβησε» τον φλεγόμενο Ράουτινς! (video)

Ο Σλούκας... εκτέλεσε την ΑΕΚ και «έσβησε» τον φλεγόμενο Ράουτινς! (video)
Μπορεί η ΑΕΚ να είχε προβάδισμα 16 πόντων με τον Άντι Ράουτινς να... πετάει φωτιές, αλλά ο Κώστας Σλούκας απέδειξε γιατι είναι ένας εκ των καλύτερων Ελλήνων γκαρντ. Με αυτοθυσία, οι Πειραιώτες, ανέτρεψαν τα πάντα και... έκλεψαν τη νίκη μέσα από τα χέρια της «Ένωσης» με 80-74!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός βρέθηκαν αντιμέτωποι στο κλειστό των Λιοσίων στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκε με 10 παίκτες, καθώς ο κορονοϊός και η απουσία -τελευταίας στιγμής- του Βεζένκοφ άφησε αποδεκατισμένους τους Πειραιώτες. Για την ΑΕΚ, Παππάς και Ανγκόλα απουσίαζαν, ενώ και ο Στέφανος Δέδας δεν βρέθηκε στον πάγκο για να δώσει τις οδηγίες του στην ομάδα, αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό!

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν τα πατήματα τους και το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά πλαίσια! Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πολύ ενέργεια και μάλιστα με ένα σερί 9-0 πήρε προβάδισμα 5 πόντων (14-9). Με δυναμική άμυνα και όμορφη κυκλοφορία της μπάλας διατήρησε αυτή τη μικρή διαφορά και έτσι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο (15-12).

Η ΑΕΚ στη δεύτερη περίοδο έδωσε συνέχεια στο καλό ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου και δεν άφησε τον Ολυμπιακό να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Ο Ιαν Χάμερ βοήθησε με αρκετά καθοριστικά καλάθια και ήταν ο κορυφαίος του πρώτου ημιχρόνου με 13 πόντους. Τα μακρινά σουτ των «ερυθρολεύκων» δεν βγήκαν, παρόλα αυτά και οι κοντινές εκτελέσεις δεν πήγαν καλά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε με την «Ένωση» να κατέχει προβάδισμα 8 πόντων (35-27).

Με την έναρξη του δεύτερου μισού οι γηπεδούχοι επέκτειναν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (+11, 41-29). Με πολύ ενέργεια και ένταση ο «δικέφαλος» κράτησε τους παίκτες του Ολυμπιακού σε πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας. Η άμυνα ζώνης τους εγκλώβισε και η ΑΕΚ. Ο Άντι Ράουτινς πήρε «φωτιά» και δεν έσβηνε με τίποτα με 7/8 εκτελέσεις έξω από τη γραμμή των 6,75μ. μέχρι και τη λήξη της τρίτης περιόδου τρέλαινε κόσμο (5/5 τρίτη περίοδο).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν και η πιο καθοριστική για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έκανε την δική του αντεπίθεση, με τον Κώστα Σλούκα να αναλαμβάνει την υπόθεση της ανατροπής! Με ένα επί μέρους 22-3 οι Πειραιώτες πήραν το προβάδισμα (61-58) με buzzer του Σλούκα, ο οποίος όχι μόνο σκόραρε (23), αλλά μοίραζε πάσες πάρε-βάλε (15 πόντους από ασίστ)! Τουτέστιν ο άσσος του Ολυμπιακού συμμετείχε στους 38 εκ των 53 πόντων, δηλαδή στο 71,6% του σκοραρίσματος! Οι φιλοξενούμενοι κλείδωσαν τη ρακέτα και κυρίως με σουτ τριών πόντων αφόπλισαν την «Βασίλισσα», η οποία ήταν απελπιστικά άστοχή. Οι «κόκκινοι» βγήκαν από την πίεση της ΑΕΚ και βρήκαν επιθετικές λύσεις και κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή επικρατώντας με 80-74.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 35-27, 58-50, 74-80
Αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0