Basket Talk

Ξέσπασε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης και υπέταξε (87-68) τους Περιστεριώτες με Κέλλι… φωτιά! (video)

Ξέσπασε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης και υπέταξε (87-68) τους Περιστεριώτες με Κέλλι… φωτιά! (video)

Ο Άρης με ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο της αναμέτρησης ξέφυγε στο σκορ και πήρε μια σημαντική διαφορά στο σκορ, υποτάσσοντας τους Περιστεριώτες σε ήττα με 87-68

Ο Άρης φιλοξένησε το Περιστέρι στο «Nick Galis Hall» για την 9η αγωνιστική της, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από δύο σερί νικηφόρες αναμετρήσεις. Οι Θεσσαλονικείς με νίκες επί του Προμηθέα και το ντέρμπι με τον Ηρακλή, ενώ οι φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν της Λάρισας και του Απόλλωνα Πατρών. Οι γηπεδούχοι σταμάτησαν το σερί των Περιστεριωτών και έδωσαν συνέχεια στο δικό τους με σκορ 87-68.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ένταση το παιχνίδι, παίζοντας δυναμική άμυνα, χωρίς να αφήνουν περιθώρια ο ένας στον άλλον. Το σκορ παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδα, καθώς οι ομάδες ήταν άστοχες κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Άρη έχει ένα μικρό προβάδισμα (19-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι στόχευσαν την… καρδία της ρακέτας του Περιστερίου, ενώ ο η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου επέλεξε να επιτεθεί με μακρινά σουτ αλλά και σουτ μέσης απόστασης! Τα σουτ τριών πόντων που επιχείρησε ο Άρης έξω από τη γραμμή των 6,75 ήταν απογοητευτικά άστοχα με 4 συνεχόμενες προσπάθειες να βρίσκουν… σίδερο. Η σκληρή άμυνα και η συγκέντρωση στην επίθεση όμως του έδωσε το προβάδισμα 6 πόντων (34-28).

Ο Κέλλι, ως γνωστός… σεσημασμένος, έκανε τη διαφορά για τον Άρη σκοράροντας 13 πόντους στο πρώτο ημίχρονο με τον Αμερικανό να κυριαρχεί στην ρακέτα του Περιστερίου.

Το πλάνο του Γιάννη Καστρίτη παρέμεινε σταθερά με επίκεντρο τον Τζέιμς Κέλλι καθώς ήταν… ασταμάτητος. Από την άλλη μεριά το Περιστέρι έψαξε την ψυχραιμία στις αποφάσεις του. Ο Άρης κάνοντας ένα ξέσπασμα 17-3 διεύρυνε τη διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους (62-42), παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Η τέταρτη περίοδος αποτέλεσε τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες, με τους Περιστεριώτες να μην έχουν απάντηση στα… χτυπήματα του Άρη που υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους να κάνουν υπερδιπλάσια λάθη (21-8) από τον ίδιο.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζέιμς Κέλλι και ο Ζίριους Ουίλιαμς, οι οποίοι σκόραραν 26 και 14 πόντους αντίστοιχα, με τον πρώτο να σημειώνει ντάμπλ-ντάμπλ μαζεύοντας 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 34-28, 62-43, 87-68
Αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0