Basket Talk

Την τιμώρησε και το... μπάσκετ. Μαύρο χάλι η ΑΕΚ, έχασε 92-76 από τη VEF Ρίγα (video)

Την τιμώρησε και το... μπάσκετ. Μαύρο χάλι η ΑΕΚ, έχασε 92-76 από τη VEF Ρίγα (video)
Τρίτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο Basketball Champions League για την ΑΕΚ. 
Τρίτη διαδοχική ήττα, αυτή τη φορά με 92-76 από τη VEF Ρίγα, για την ΑΕΚ στο Basketball Champions League. Η «Ένωση» βρίσκεται πλέον μόνη της στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στον Όμιλο 'Δ, με την υπόθεση πρόκριση να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, την ώρα που δεν υπάρχει το περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις, αφού τα ban από τη FIBA έφτασαν ξανά στα 9.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζέιλεν Ράιλι με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Ρον Κάρι με 19 πόντους και 6 τελικές πάσες. Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισε ο Νίκος Παππάς που σημείωσε 22 πόντους. 

Τα πρώτα λεπτά τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο, όμως μετά το πεντάλεπτο η Ρίγα άρχισε να πατάει το γκάζι και να αποκτά διψήφιο προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (27-15), με τον Τζέιλεν Ράιλι να κάνει τη μεγάλη ζημιά, μετρώντας ήδη 11 πόντους. 


Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στο +17 (39-22) λίγο μετά το 13ο λεπτό, χτυπώντας κάθε αδυναμία της ελληνικής άμυνας. Ωστόσο, η ΑΕΚ κατάφερε να πλησιάσει ελαφρώς (46-34) πριν την ανάπαυλα. 

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης άρχισε με καλούς οιωνούς για την ΑΕΚ, που μέτρησε 6 εύστοχα τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο (είχε μόλις τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο), μαζί με ένα λέι απ του Παππά στον αιφνιδιασμό και δύο ακόμα βολές του ίδιου. Παρά ταύτα, η αδυναμία στα μετόπισθεν ήταν αυτή που επέτρεψε στη Ρίγα να διατηρήσει τα ηνία και να κρατήσει τη διαφορά στο +12 (68-56) στο 30'. 

Έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα, οι Λετονοί συνέχισαν ακάθεκτοι στην τελευταία περίοδο και έφτασαν στην πρώτη τους φετινή νίκη στο BCL, βυθίζοντας την ομάδα του Στέφανου Δέδα στο 0-3. 

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 46-34, 68-56, 92-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0