Basket Talk

Το ΝΒΑ δημιουργεί Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με τις ομάδες της Ευρωλίγκα μέσω FIBA!

Το ΝΒΑ δημιουργεί Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με τις ομάδες της Ευρωλίγκα μέσω FIBA!
Σεισμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αναμένεται να προκαλέσει αν επαληθευτεί η είδηση που μετέδωσε χθες μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης η ισπανική εφημερίδα Marca πως το ΝΒΑ πρόκειται άμεσα να δημιουργήσει μέσω τη FIBA Ευρωπαϊκή περιφέρεια κάνοντας ένα «όνειρο» και «σχέδιο» δεκαετιών πραγματικότητα.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ ΝΒΑ και FIBA βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για το πως θα δημιουργηθεί στο εγγύς μέλλον η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΝΒΑ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα παίζουν με αυτούς του ΝΒΑ αλλά ότι το ΝΒΑ θα έχει στην ομπρέλα του τα brand name των ομάδων και η όποια ευρωπαϊκή λίγκα θα είναι υπό την καθοδήγησή του με εφαρμογή σε πρώτη φάση από την αμέσως επόμενη σεζόν!

Πηγές της εφημερίδας ανέφεραν ότι οι μέτοχοι της Ευρωλίγκα μπροστά σε αυτή την προοπτική προχώρησαν στην καθαίρεση του Μπερτομέου από τη θέση του CEO της διοργάνωσης προκειμένου να κάνουν τα επόμενα βήματα σύγκλισης με FIBA και NBA.

Λέγεται μάλιστα ότι ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ έστειλε ήδη επιστολή στον Μπερτομέου και τους μετόχους της ECA ενημερώνοντάς τους για την πρόθεση δημιουργίας ευρωπαϊκής περιφέρειας!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0