Basket Talk

Τα τρομερά «μωρά» του Άρη και η κρίση που γέννησε ευκαιρίες (video)

Τα τρομερά «μωρά» του Άρη και η κρίση που γέννησε ευκαιρίες (video)

Η απρόσμενη νίκη του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι αντικειμενικές δυσκολίες και οι ευκαιρίες που πρέπει να τραβηχτούν από τα μαλλιά.

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί να ακούγεται κλισέ και να παραπέμπει σε ξύλινο πολιτικό λόγο, ωστόσο, μια οικονομική κρίση αναγκάζει πολλές φορές τις ομάδες να ξεχνάνε-θέλοντας και μη-τις πολυτέλειες του παρελθόντος και να στρέφονται στο νέο αίμα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Άρη.

 

Όπως δήλωσε και ο Γιάννης Καστρίτης και μόνο που «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να σβήσουν τα ban, ξεμπερδεύοντας προσωρινά με τις οφειλές του παρελθόντος και να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αυτό συνιστά ήδη τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Ο δεύτερος «τίτλος» ήρθε χθες (03/10) όταν ο Άρης γύρισε από -19 και υποχρέωσε τον περσινό νταμπλούχο Παναθηναϊκό σε ήττα με 81-71 στην πρεμιέρα της Basket League.



 

Για να συμβεί αυτό εν πολλοίς χρειάστηκε ο Ολιβιέ Χάνλαν να ντυθεί..Νίκος Γκάλης. Εξάλλου ο Καναδός σκόρερ έχει δείξει και στο παρελθόν τα διαπιστευτήριά του στα ελληνικά παρκέ, ένω έχει ξανασυνεργαστεί και με τον Καστρίτη (σσ. στον Ηρακλή τη σεζόν 2019-20), για αυτό και αποκτήθηκε από τον Άρη.

 

Πίσω όμως από το «πολυβόλο» Χάνλαν που διανύει το 28ο έτος της ζωής του και τον 32χρονο Σταύρο Σχίζα, ακολουθεί ένα ρόστερ στο οποίο όλοι οι παίκτες είναι γεννημένοι από το 1995 μέχρι και το 2002. Ο μικρός μέσος όρος ηλικίας σε συνδυασμό με τη θέληση των παικτών να (από)δείξουν πράγματα κάνει το στυλ παιχνιδιού του Άρη να μοιάζει με αυτό μιας κολλεγιακής ομάδας.

 

Αν μη τι άλλο οι Αμερικανοί, Σακούρ Τζούστον (Όρεγκον), Άντονι Κάουν (Μέριλαντ), Έρικ Λόκετ (Νορθ Καρολάινα), Μάικλ Φίνκε (Γκραν Κάνιον) και Ζίριους Ουίλιαμς (Άκρον) έχουν πρόσφατη εμπειρία από το NCAA και νιώθουν άνετα με αυτό το στυλ παιχνιδιού που απαιτεί ενέργεια και πίεση στις δύο πλευρές του παρκέ.

 

Ζητούμενο είναι φυσικά η συνέπεια, τόσο των πληρωμών από την πλευρά της διοίκησης προς τους παίκτες, όσο και στην απόδοσή των τελευταίων εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών και ιδίως απέναντι στις ομάδες που έχουν ίδιους στόχους με τους Θεσσαλονικείς.

 

Ομηρικό έπος

 

Με όαση μοιάζει, όχι μόνο για τον Άρη, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ εν γένει, η ύπαρξη και αξιοποίηση του βενιμίν (σσ. μόλις 19 ετών) Όμηρου Νετζήπογλου, ο οποίος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στα μέσα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του είναι εξαιρετικά και προδιαγράφουν μια λαμπρή καριέρα για τον νεαρό γκαρντ που ατενίζει τον κόσμο από τα 194 εκατοστά.




 

Μάλιστα, η περίπτωση Νετζήπογλου θυμίζει εκείνες άλλων παικτών που βρήκαν ευκαιρία να ντεμποτάρουν στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άρη στο πρόσφατο παρελθόν, όπως είναι ο Σάσα Βεζένκοφ (Ολυμπιακός), ο Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), ο Λίνος Χρυσικόπουλος (Περιστέρι) και ο Λευτέρης Μποχωρίδης (Παναθηναϊκός), οι οποίοι πλέον διαπρέπουν στο υψηλότερο επίπεδο, αποτελώντας μάλιστα μέλη της Εθνικής Ελλάδας.

 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0