Το BN Sports αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τους ανεμβολίαστους παίκτες της Basket League και πως χειρίζονται το λεπτό αυτό θέμα οι ελληνικές ομάδες, σε σύγκριση με τις ομάδες του εξωτερικού.
Η λίστα «No εμβόλιο, No συμβόλαιο» μεγαλώνει. Μετά τον Τάι Ουέμπστερ και την αποδέσμευσή του από τους New Zealand Breakers, σειρά πήρε η από κοινού λύση της συνεργασίας του Τράβις Τράις με τους Illawara Hawks. Η αιτία και στις δύο περιπτώσεις ήταν η επιμονή των παικτών να μην εμβολιαστούν ενάντια στον Covid-19.
The @illawarrahawks and import guard Travis Trice (@Ttrice20) have agreed to a mutual contract release ahead of #NBL22
— The NBL (@NBL) September 21, 2021
Full details at: https://t.co/fMYfMpJtMy pic.twitter.com/VQ3Q2Arlyv
Την ώρα που η στάση των ομάδων στο εξωτερικό είναι ξεκάθαρη και αμείλικτη στο συγκεκριμένο θέμα, το τοπίο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BN Sports περίπου το 20%-25% των παικτών στην Basket League τηρεί επιφυλακτική ή και αρνητική στάση απέναντι στην πανδημία και το εμβόλιο. Οι ομάδες της Λίγκας προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή χωρίς να έρθουν σε ρήξη με τους αθλητές για τα «πιστεύω» τους, αλλά μετριάζοντας και το ρίσκο.
Ως εκ τούτου, όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν βάλει ειδικό όρο στα ιδιωτικά συμφωνητικά των παικτών, σύμφωνα με τον οποίο οι αντι-εμβολιαστές υποχρεούνται να καλύπτουν με δικά τους έξοδα όλα τα διαγνωστικά τεστ της χρονιάς.
Αν υποθέσουμε ότι οι παίκτες υποβάλλονται σε δύο μοριακά τεστ την εβδομάδα, καθένα από τα οποία κοστίζει 50 ευρώ, και η σεζόν (μαζί με την προετοιμασία) διαρκεί 36 εβδομάδες, τότε το συνολικό κόστος είναι μίνιμουμ στα 3.600 ευρώ. Ένα σεβαστό ποσό, ειδικά για τις τσέπες των γηγενών αθλητών, που δεν έχουν παχυλά συμβόλαια.
Βασιλική Καραμούζα
www.bnsports.gr