ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδος

Παίζουν μπάλα τα… τσιμέντα; Στη Νέα Φιλαδέλφεια ναι!

Παίζουν μπάλα τα… τσιμέντα; Στη Νέα Φιλαδέλφεια ναι!

Το γήπεδο που περίμενε 19 χρόνια ο λαός της ΑΕΚ, το διαφορετικό στάτους και οι αριθμοί της «OPAP Arena» έχουν γίνει τα… όπλα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα για τη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος.

19 χρόνια ξεριζωμού ήταν πάρα πολλά και ένα βράδυ του Οκτωβρίου του 2022, τελείωσαν. Η ΑΕΚ από τις ρίζες της έχει βιώσει την προσφυγιά στο «πετσί» της, όμως όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, την βιώνει από το 2003, όταν και γκρεμίστηκε το «σπίτι» της, το «Νίκος Γκούμας» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

70351299_2481198778585178_3077110060585844736_n-e1568641582295.jpg

Η «τρέλα» του κόσμου της ΑΕΚ για το γήπεδο είναι γνωστή, εδώ και χρόνια. Για όσους δεν την είχαν καταλάβει, την έζησαν για τα… καλά τη φετινή σεζόν, από τα εγκαίνια στις 30 Σεπτεμβρίου, μέχρι την πρεμιέρα με τον Ιωνικό στις 3 Οκτωβρίου, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα ματς της χρονιάς. Είτε οι αγώνες ήταν Τετάρτη είτε ήταν Κυριακή είτε Δευτέρα, η «OPAP Arena» ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Οι αριθμοί… μιλάνε από μόνοι τους: Χωρίς τα δυο παιχνίδια του Κυπέλλου, η Ένωση έχει κόψει μισό εκατομμύριο εισιτήρια, ενώ μάλιστα τις δύο πρώτες (εντός έδρας) αγωνιστικές, χρειάστηκε να παίξει στη Ριζούπολη, καθώς οι τελευταίες εργασίες βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη.

παππού-σπίτι-μας-840x465.webp

Σοκαριστική επίσης είναι η ατμόσφαιρα του γηπέδου, την οποία… νιώσαμε πρώτη φορά, στα εγκαίνια, όταν ο Αντώνης Αντωνίου και η Ναταλία Δραγούμη έδωσαν τη… μπάλα στον κόσμο και αποσβολωμένοι «χάζευαν» την κερκίδα.


ΑΕΚ
χωρίς γήπεδο δε νοείται και φέτος το κατάλαβαν όλοι. Επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιστροφή και στους τίτλους, με επιδόσεις που… τρομάζουν κάθε αντίπαλο που επισκέπτεται το νεότευκτο γήπεδο του «δικεφάλου». Ο απολογισμός; 16 παιχνίδια, 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα (για το πρωτάθλημα). Παράλληλα, οι παίκτες του Αλμέιδα έχουν σκοράρει 34 φορές και έχουν δει την εστία των ΑθανασιάδηΣτάνκοβιτς να παραβιάζεται μόλις 6! Στα ντέρμπι ο απολογισμός είναι 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ τα γκολ σε αυτά τα ματς είναι 14 υπέρ και 4 κατά.

5693820.jpg

 

Όλα αυτά ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την απόλυτη καταστροφή… Από μια ομάδα που δεν είχε ψυχή, φαινόταν σαν να μην έχει θέληση και που έμοιαζε όποτε δέχεται ένα γκολ να βρίσκεται σε απόλυτη τρικυμία.

Προφανώς, δεν είναι μόνο το γήπεδο που έχει αλλάξει τη δυναμική της ΑΕΚ. Είναι οι σωστές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι, η καλή προετοιμασία (έπαιξε ρόλο η απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και ο προπονητής που έχει βάλει τη «σφραγίδα» του σε αυτό το πρωτάθλημα και έχει μετατρέψει αυτήν την ομάδα σε οικογένεια.

Όμως, σκεφτείτε να έπαιζε στο… ψυχρό ΟΑΚΑ. Ένα γήπεδο 70.000 θέσεων, που ακόμα και… το μισό να γεμίσει, έδρα γίνεται πολύ δύσκολα. Οι ποδοσφαιριστές χαίρονται να αγωνίζονται στην «OPAP Arena». Όχι μόνο αυτοί της ΑΕΚ, αλλά και όλων των ομάδων, από ομάδες κατώτερης… ταχύτητας μέχρι π.χ. του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει επίσης σύγχρονο γήπεδο και εγκαταστάσεις.

Η Νέα Φιλαδέλφεια, η γειτονιά του κάθε φίλου της ΑΕΚ, την Κυριακή (14/05) «βούλιαξε» από κόσμο κάθε ηλικίας. Από ηλικιωμένους που στην όψη του γηπέδου και μόνο βούρκωναν, μέχρι πατεράδες που είχαν τα νεογέννητα μωράκια τους στις πλάτες τους και τους έδειχναν για πρώτη φορά τι σημαίνει «κιτρινόμαυρη» αγάπη και… τρέλα! Όλοι αυτοί, μαζί με τους υπόλοιπους δεκάδες χιλιάδες που μαζεύτηκαν μέσα και έξω από το γήπεδο της Ένωσης και γιόρτασαν το πρωτάθλημα δεν πρέπει να ανησυχούν πια. Και δεν το κάνουν. Γιατί γνωρίζουν ότι «προσφυγιά» ήταν και… πάει!

opap-arena-gipedo-aek-3.jpg

Η «τσιγγάνα» ΑΕΚ που περιπλανιόταν από ‘δω και από ‘κει δεν υπάρχει πια. Επέστρεψε στο σπίτι της. Επέστρεψε στις ρίζες της, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην «OPAP Arena» και όλα από δω και στο εξής θα είναι διαφορετικά!

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0